Οι ενεργειακοί γίγαντες της Κίνας αναζητούν «πράσινες συμφωνίες»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ενεργειακοί γίγαντες της Κίνας αναζητούν «πράσινες συμφωνίες»
Η Three Gorges έχει αποκτήσει μερίδιο σε assets για την εκμετάλλευση του ανέμου και ηλιακά πάρκα στην Ευρώπη.

Η κινεζική Three Gorges και η State Power Investment βρίσκονται μεταξύ των ενδιαφερόμενων για το πορτοφόλιο ανανεώσιμης ενέργειας - και συγκεκριμένα για την εκμετάλλευση του ανέμου - της Master Group.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα assets της Master Group μπορούν να αξιολογηθούν κοντά στο 1 δισ. δολάρια, όπως αναφέρουν πηγές που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Και παρότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, η διαδικασία της πώλησης μπορεί να καθυστερήσει ή να μην ολοκληρωθεί.

Οι - κυβερνητικοί - ενεργειακοί γίγαντες της Κίνας αναζητούν «πράσινες συμφωνίες» καθώς η κυβέρνηση προωθεί τη μείωση των εκπομπών άνθρακα με φόντο τον στόχο «να έχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2060».

Παράλληλα, μέρος των στόχων που δημοσίευσε την Κυριακή το Xinhua, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη, στις 31 Οκτωβρίου, της διεθνούς διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα (COP26) στη Γλασκώβη, στη Σκωτία, είναι να λειτουργεί με μη ορυκτά καύσιμα γύρω στο 25% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας έως το 2030.

Η Three Gorges έχει αποκτήσει μερίδιο σε assets για την εκμετάλλευση του ανέμου και ηλιακά πάρκα στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κίνα θέλει να μειώσει υπό του 20% τη χρήση των ορυκτών καυσίμων έως το 2060

gazzetta
gazzetta reader insider insider