Διεθνή
22-10-2021 | 16:35

Κάτω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα της VF στο β' τρίμηνο χρήσης

Newsroom
Μοιράσου το
Κάτω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα της VF στο β' τρίμηνο χρήσης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Κατώτερα των προβλέψεων των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα αλλά και τα καθαρά κέρδη της VF Corp, του κολοσσού του κλάδου των ειδών ένδυσης και υπόδυσης, στα δημοφιλή brand του οποίου συγκαταλέγεται οι φίρμες Vans, Timberland αλλά και η North Face.

Αναλυτικότερα, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας κατά το β' τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 23% στα 3,2 δισ. δολάρια, την στιγμή που οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για έσοδα της τάξης των 3,5 δισ. δολαρίων.

Σε προσαρμοσμένη βάση, η VF σημείωσε κέρδη 1,11 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 1,15 δολαρίων/μετοχή.

Σύμφωνα με το Reuters, η VF βρέθηκε κατά το β' τρίμηνο του 2021 αντιμέτωπη με σημαντικά προβλήματα που προκάλεσαν οι περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας στις μονάδες παραγωγής στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας (κυρίως στο Βιετνάμ), ενώ οι καθυστερήσεις προϊόντων λόγω διαταραχών της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού έφεραν νέα προσκόμματα στην κερδοφορία της εταιρείας.

Στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Παρασκευής, η μετοχή της VF σημείωνε «βουτιά» 8,1% και διαμορφωνόταν στα 68,05 δολάρια.

Πηγή: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.