Barclays: Άνω των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα το γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Barclays: Άνω των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα το γ' τρίμηνο
Αύξηση στα κέρδη προ φόρων και στα έσοδα μεγαλύτερη των εκτιμήσεων εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο η Barclays, καθώς ωθήθηκε σημαντικά από τον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής. 

Αύξηση στα κέρδη προ φόρων και στα έσοδα μεγαλύτερη των εκτιμήσεων εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο η Barclays, καθώς ωθήθηκε σημαντικά από τον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής.

Ειδικότερα, η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων της τάξης των 1,96 δισ. λιρών (2,71 δισ. δολάρια) από τα 1,15 δισ. λίρες για την ίδια περίοδο πέρυσι, με τους αναλυτές να αναμένουν 1,6 δισ. λίρες.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,45 δισ. λίρες από τα 611 εκατ. πέρυσι και με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 1,06 δισ. λίρες, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στα 5,47 δισ. λίρες από τα 5,2 δισ. λίρες. Οι αναλυτές είχαν κάνει εκτιμήσεις για 5,23 δισ. δολάρια.

Η τράπεζα ολοκλήρωσε την περίοδο του τρίτου τριμήνου με δείκτη Tier 1 στο 15,4%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 14,9%.

«Ενώ η απόδοση της επιχειρηματικής και επενδυτικής τραπεζικής συνεχίζει να είναι ισχυρή για τον όμιλο, βλέπουμε επίσης ανάκαμψη στον καταναλωτικό τομέα και πρόωρα σημάδια ενός ευνοϊκότερου περιβάλλοντος επιτοκίων», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Jes Staley.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τις επενδυτικές συμβουλές σε συμφωνίες αυξήθηκαν στα 971 εκατ. λίρες το τρίτο τρίμηνο από 610 εκατ. την ίδια περίοδο πριν, ενώ τα έσοδα από μετοχές αυξήθηκαν κατά 10%.

Εξάλλου, Goldman Sachs, Wells Fargo, Citigroup, Bank of America, Morgan Stanley και JPMorgan ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, λόγω της ενισχυμένης δυναμικής της επενδυτικής τραπεζικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider