Η εξορυκτική Rio Tinto «ρίχνει» στην αγορά 7,5 δισ. δολάρια για τη μείωση των εκπομπών ρύπων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η εξορυκτική Rio Tinto «ρίχνει» στην αγορά 7,5 δισ. δολάρια για τη μείωση των εκπομπών ρύπων
Στην ανακοίνωση ενός νέου επενδυτικού πλάνου συνολικού ύψους 7,5 δισ. δολαρίων με στόχο την μείωση των εκπομπών ρύπων στην ατμόσφαιρα κατά 50% ως το 2030 προχώρησε η μεγαλύτερη εξορυκτική εταιρεία του πλανήτη.

Στην ανακοίνωση ενός νέου επενδυτικού πλάνου συνολικού ύψους 7,5 δισ. δολαρίων με στόχο την μείωση των εκπομπών ρύπων στην ατμόσφαιρα κατά 50% ως το 2030 προχώρησε η μεγαλύτερη εξορυκτική εταιρεία του πλανήτη, η αγγλο-αυστραλιανή Rio Tinto.

Σύμφωνα με το Reuters, ο στόχος για μείωση των εκπομπών ρύπων είναι υψηλότερος κατά τρεις φορές σε σχέση με τον προηγούμενο στόχο της εταιρείας, καθώς επιταχύνονται οι προσπάθειες όλων των επιχειρήσεων του κλάδου ώστε να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τις δραστηριότητές τους.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Rio Tinto, η εταιρεία στοχεύει στην μείωση τόσο των άμεσων όσο και των έμμεσων εκπομπών ρύπων στην ατμόσφαιρα κατά 50% ως το 2030, ενώ παράλληλα η εξορυκτική εταιρεία στοχεύει στην μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 15% μέχρι το 2025.

«Πρόκειται για μία τεράστια αλλαγή, ωστόσο αυτό είναι το μέλλον της Rio Tinto», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιάκομπ Στόσχολμ, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, επισημαίνοντας πως για την επίτευξη των στόχων της, η Rio Tinto θα διπλασιάσει τα ετήσια κεφάλαια που επενδύει στην ενεργειακή μετάβαση των εξορύξεων στα 3 δισ. δολάρια ως το 2030.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BAT: Δέσμευση για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050

Τεράστια στροφή Exxon Mobil: Θα δεσμευτεί για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050;

gazzetta
gazzetta reader insider insider