Η μεγαλύτερη αναβάθμιση της Apple στο MacBook Pro - Τι περιλαμβάνει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η μεγαλύτερη αναβάθμιση της Apple στο MacBook Pro - Τι περιλαμβάνει
Apple: Έρχεται η μεγαλύτερη αναβάθμιση στο MacBook Pro - Τι θα περιλαμβάνει Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο κατά 1,4% στα 146,80 δολάρια, μετά την παρουσίαση και έχουν σημειώσει άνοδο 9,2% το 2021, μέχρι και το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. 

Η Apple κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα και παρουσιάζει την μεγαλύτερη αναβάθμιση που έχει κάνει εδώ και χρόνια στα MacBook Pro laptops, ανακοινώνοντας πως δεν θα χρησιμοποιεί πια τα τσιπ της Intel, αλλά τους «δικούς» της, ακόμα πιο ισχυρούς επεξεργαστές

Στην παρουσίαση της Δευτέρας, ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε τα τσιπ ονόματι M1 Pro και M1 Max, τα οποία είναι 70% γρηγορότερα από τον επεξεργαστή M, ενώ η παρουσίαση περιλάμβανε και τον ανασχεδιασμό του MacBook Pro, με μεγαλύτερες οθόνες, MagSafe φόρτιση και καλύτερη ανάλυση.

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο κατά 1,4% στα 146,80 δολάρια, μετά την παρουσίαση και έχουν σημειώσει άνοδο 9,2% το 2021, μέχρι και το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Τα νέα χαρακτηριστικά

Οι νέοι επεξεργαστές θα έχουν συνολικά 10 «CPU cores», 16 και 32 «graphics cores» για τα M1 Pro και M1 Max, αντίστοιχα. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε η απόδοση των γραφικών στο M1 Max είναι έως και τέσσερις φορές γρηγορότερη σε σχέση με το M1 chip, ενώ το M1 Pro είναι έως και δύο φορές πιο γρήγορο.

Ο M1 Pro υποστηρίζει 32 gigabytes μνήμης, ενώ ο M1 Max έχει μέχρι και 64 gigabytes.

Τα νέα μοντέλα έρχονται με οθόνες 14, και 16,2 ιντσών, όπως το πιο πρόσφατο iPad Pro και χρησιμοποιούν miniLED πάνελ. Η οθόνη έχει επίσης 24% πιο λεπτά περιθώρια στα πλαϊνά και 60% πιο λεπτό περιθώριο στο πάνω μέρος της οθόνης.

Παράλληλα, έχουν πιο τετράγωνη εμφάνιση και απουσιάζει η αμφιλεγόμενη μπάρα αφής, που είχε ο ανασχεδιασμός του 2016. Φέτος η Apple αντικαθιστά την Touch Bar με ένα νέο κυκλικό σκάνερ αποτυπώματος και προσθέτει μεγαλύτερα κουμπιά.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι και η επιστροφή των υποδοχών για HDMI, SD κάρτες και MagSafe φόρτιση.

Η οθόνη περιλαμβάνει επίσης ProMotion, ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει τη συχνότερη ανανέωση της οθόνης. Το νέο laptop περιλαμβάνει μία κάμερα σκαναρίσματος και βιοντεοκλήσεων με ανάλυση στο 1080, καθώς και μια ανβάθμιση στα ηχεία και το μικρόφωνο.

Τα νέα MacBook Pro θα φορτίζουν πλήρως μόλις μετά από 30 λεπτά, ενώ η διάρκεια της μπαταρίας τους θα φτάνει ως και τις 21 ώρες, ενώ το κόστος τους ανέρχεται στα 1.999 δολάρια για τα laptop με οθόνες 14 ιντσών και στα 2.499 δολάρια για όσα διαθέτουν οθόνες 16 ιντσών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Παρουσίαση των νέων MacBook Pro και αλλαγές στα AirPods

gazzetta
gazzetta reader insider insider