Νέα μονάδα EV στην Κίνα ετοιμάζει η Honda

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα μονάδα EV στην Κίνα ετοιμάζει η Honda
Την πρόθεσή της να δημιουργήσει μία νέα εταιρεία που θα παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα ανακοίνωσε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda, η οποία μόνο το 2020 πούλησε περισσότερα από 1,6 εκατ. οχήματα στην δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Την πρόθεσή της να δημιουργήσει ένα νέο brand στην Κίνα που θα αποτελείται αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα ανακοίνωσε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda, η οποία μόνο το 2020 πούλησε περισσότερα από 1,6 εκατ. οχήματα στην δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, το νέο brand θα ονομάζεται «e:N Series» και θα σε βάθος πενταετίας θα αποτελείται από δέκα μοντέλα ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία τόνισε πως για την δημιουργία του νέου Brand θα συνεργαστεί με τις θυγατρικές της GAC και Dongfeng Motor, ενώ η έναρξη της παραγωγής των EV υπολογίζεται για το 2024.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, τα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα λειτουργούν με ένα νέο σύστημα πλοήγησης, το οποίο θα βασίζεται σε μία πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η ιαπωνική εταιρεία.

Η Honda θα κάνει διαθέσιμα τα νέα της μοντέλα σε όλα τα υφιστάμενα καταστήματα που διατηρεί στην κινεζική αγορά, καθώς προς το παρόν ο σχεδιασμός για την δημιουργία εξειδικευμένων καταστημάτων για το Brand «e:N Series» δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα, πάντως, με την Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας, οι συνολικές πωλήσεις υβριδικών οχημάτων στην εγχώρια αγορά θα αγγίξουν τα 3 εκατ. εντός του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Honda: Στοχεύει σε 70.000 πωλήσεις του νέου ηλεκτρικού μοντέλου τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider