Επιχειρήσεις | Διεθνή
12-10-2021 | 20:42

Nvidia: Η ΕΕ θα διεξάγει εκτεταμένη έρευνα για την πρόταση εξαγοράς της Arm ύψους 54 δισ.

Newsroom
Μοιράσου το
Nvidia: Η ΕΕ θα διεξάγει εκτεταμένη έρευνα για την πρόταση εξαγοράς της Arm ύψους 54 δισ.
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Εκτεταμένους ελέγχους με επίκεντρο την πρόταση εξαγοράς της βρετανικής εταιρεία επεξεργαστών ARM από τον τεχνολογικό κολοσσό Nvidia συνολικού ύψους 54 δισ. δολαρίων θα διενεργήσουν οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι εξηγήσεις που δόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα δεν στάθηκαν αρκετές για να πείσουν τις αρχές της ΕΕ πως δεν υπάρχουν παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές κοντά στις εξελίξεις, η Κομισιόν αναμένεται να ολοκληρώσει την προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης στις 27 Οκτωβρίου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει έρευνα για τη συμφωνία με διάρκεια τεσσάρων μηνών.

«Η ρυθμιστική διαδικασία είναι εμπιστευτική», ανέφερε σχετικά με το θέμα η Nvidia Corp., υπογραμμίζοντας στη συνέχεια πως «η συμφωνία εξαγοράς θα βοηθήσει στον μετασχηματισμό της Arm και θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό και την καινοτομία, συμπεριλαμβανομένου και του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters, η έρευνα εκ μέρους της Κομισιόν θα αποτελέσει ακόμα ένα πισωγύρισμα για την απόπειρα της Nvidia να εξαγοράσει την Arm, καθώς μόλις πριν από δύο μήνες, οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές είχαν αναφέρει πως η πρόταση για την εξαγορά της «σημαντικότερης τεχνολογικής εταιρείας» της Βρετανίας, θα μπορούσε να πλήξει τον ανταγωνισμό και να αποδυναμώσει τους αντιπάλους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Nvidia έστειλε διαβεβαιώσεις στην ΕΕ για το deal 54 δισ. δολαρίων με την Arm

MUST READ

Nvidia: Εμπόδια στο deal των 54 δισ. δολαρίων με την Arm από την ΕΕ