Η Nvidia έστειλε διαβεβαιώσεις στην ΕΕ για το deal 54 δισ. δολαρίων με την Arm

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Nvidia έστειλε διαβεβαιώσεις στην ΕΕ για το deal 54 δισ. δολαρίων με την Arm
Στην επιστολή προς την Κομισιόν, η Nvidia υποστηρίζει πως η εξαγορά της κατασκευάστριας μικροτσιπ δεν θα επηρεάσει τον ανταγωνισμό.

Η Nvidia απέστειλε στις αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαβεβαιώσεις για να ολοκληρώσει τη συμφωνία εξαγοράς 54 δισ. δολαρίων με τη βρετανική κατασκευάστρια μικροτσίπ Arm.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αρχές της ΕΕ είχαν θέσει προθεσμία για την αποστολή διαβεβαιώσεων από την εταιρεία μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.

Στην επιστολή προς την Κομισιόν, η Nvidia υποστηρίζει πως η εξαγορά της Arm δεν θα επηρεάσει τον ανταγωνισμό, αναφέροντας πως η Arm θα εξακολουθήσει να πουλά τσιπ στους ανταγωνιστές και στους καταναλωτές.

Η Arm, που μέχρι σήμερα ανήκει στον όμιλο της Sofrtbank, είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τσιπ ημιαγωγών στον κόσμου, με τσιπ για smartphones και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, με το πελατολόγιο της να έχει εταιρείας όπως η Apple, η Qualcom και η Samsung Electronics. Οι τελευταίες είχαν εγείρει αμφιβολίες για την εξαγορά της Arm από την Nvdia.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nvidia: Εμπόδια στο deal των 54 δισ. δολαρίων με την Arm από την ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider