Δικαίωση για Ryanair - British Airways: Δεν χρειάζεται να επιστρέψουν χρήματα για τις ακυρωμένες πτήσεις λόγω Covid

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δικαίωση για Ryanair - British Airways: Δεν χρειάζεται να επιστρέψουν χρήματα για τις ακυρωμένες πτήσεις λόγω Covid
Οι δύο εταιρείες είχαν αρνηθεί να αποζημιώσουν το χαμένο αντίτιμο του εισιτηρίου στους καταναλωτές που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν.

«Τέλος» στην έρευνα του κατά της British Airways και της Ryanair βάζει το Ηνωμένο Βασίλειο, για την υπόθεση της επιστροφής χρημάτων για τις ακυρωμένες πτήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Οι δύο εταιρείες είχαν αρνηθεί να αποζημιώσουν το χαμένο αντίτιμο του εισιτηρίου στους καταναλωτές που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν, λόγω των έκτακτων μέτρων των κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με την Αρχή Ανταγωνισμού της Βρετανίας η οποία ξεκίνησε σχετική έρευνα τον Ιούνιο, καθώς έκρινε ότι η νομοθεσία «στερείται σαφήνειας».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, η βρετανική επιτροπή ανταγωνισμού (Competition and Markets Authority - CMA) κρίνει «ότι ο νόμος δεν παραχωρεί στους επιβάτες ένα επαρκώς σαφές δικαίωμα σε μια επιστροφή χρημάτων σε ασυνήθιστες συνθήκες» λοκντάουν, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η CMA «μπορεί να εφαρμόσει μόνον τον υπάρχοντα νόμο» και «κατά συνέπεια αποφάσισε να κλείσει την έρευνα αυτή», προσθέτει στην ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

British Airways και Χίθροου ζητούν χαλάρωση περιορισμών για τα ταξίδια

gazzetta
gazzetta reader insider insider