Reuters: Η ΕΕ εξετάζει την επιβολή νέου προστίμου ως και 27,4 δισ. δολάρια στην Apple

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Η ΕΕ εξετάζει την επιβολή νέου προστίμου ως και 27,4 δισ. δολάρια στην Apple
Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο επιβολής νέου προστίμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μπορεί να φτάσει ως και στο 10% του παγκόσμιου τζίρου της είναι η Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο επιβολής νέου προστίμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μπορεί να φτάσει ως και στο 10% του παγκόσμιου τζίρου της είναι η Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πηγές κοντά στις εξελίξεις που επικαλείται το πρακτορείο, το νέο πρόστιμο θα αφορά σε μονοπωλιακές πρακτικές του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού σε σχέση με την τεχνολογία NFC (Near Field Communication) και τους ημιαγωγούς που χρησιμοποιούνται από την Apple.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα του Reuters, σε περίπτωση που τελικά επιβληθεί το πρόστιμο από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανονισμών της Ένωσης, τότε το ύψος του θα μπορούσε να ανέλθει μέχρι και στα 27,4 δισ. δολάρια, ήτοι το 10% του τζίρου της εταιρείας παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία δεν δέχθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σημειώνεται παράλληλα, πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple αποτελεί αντικείμενο έρευνας των αρχών της ΕΕ, καθώς τον περασμένο Ιούνιο ξεκίνησε έρευνα με επίκεντρο την εφαρμογή Apple Pay και το κατά πόσον αυτή παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τον ανταγωνισμό, ενώ η Κομισιόν εξετάζει δύο ακόμα σχετικές υποθέσεις, με την Apple στο επίκεντρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Apple αντιδρά στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναν κοινό φορτιστή USB-C

gazzetta
gazzetta reader insider insider