ΚΕΚΡΟΨ: «Game changer» η επίλυση των νομικών και πολεοδομικών ζητημάτων

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΚΕΚΡΟΨ: «Game changer» η επίλυση των νομικών και πολεοδομικών ζητημάτων
Στόχος της εταιρείας η «νομική νίκη» για την επίμαχη έκταση στην περιοχή «Λατομείου» και η αξιοποίησή της.

Μείωση του κύκλου εργασιών από 5,7 εκατ. ευρώ στις 30/06/2020 σε 0,6 εκατ. ευρώ στις 30/06/2021 εμφάνισε η εταιρεία ακινήτων ΚΕΚΡΟΨ η οποία οφείλεται, όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση εξαμήνου, στην υποχρεωτική μείωση των μισθωμάτων κατά 40% και έπειτα κατά 100%, βάσει σχετικών υπουργικών αποφάσεων, λόγω της πανδημίας COVID 19.

Τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα ανέρχονται για το Α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης σε € 118 χιλ. έναντι € 80 χιλ. για το αντίστοιχο εξάμηνο της χρήσης του 2020 και είναι αυξημένα κατά € 38 χιλ. Οι ζημίες για το Α’ εξάμηνο του 2021 ανέρχονται σε € 355 χιλ. έναντι ζημίων € 236 χιλ. της προηγούμενης περιόδου και είναι αυξημένες κατά € 119 χιλ.

Όπως αναφέρεται, η διοίκηση της ΚΕΚΡΟΨ παραμένει προσηλωμένη στους στόχους της που είναι η διατήρηση των λειτουργικών εξόδων σε χαμηλά επίπεδα και η συνέχιση ενεργειών που θα οδηγήσουν στην πλήρη επίλυση των νομικών και πολεοδομικών ζητημάτων, που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία της Εταιρείας ώστε να ξεκινήσει σταδιακά η αξιοποίησή τους.

H Εταιρεία αναμένει εντός των επόμενων μηνών, σε περίπτωση που δεν προκύψουν έκτακτα μέτρα για τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και των δικαστηρίων, την εκδίκαση των εκκρεμών υποθέσεων ή την έκδοση αποφάσεων που σχετίζονται με μέρος της ακίνητης περιουσίας της, ώστε σε περίπτωση θετικής έκβασης, να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα παρακάτω ακίνητα της:

α) Δεκαέξι καταστήματα στην Παλαιά Αγορά Ψυχικού. Προσδοκώμενα έσοδα μέσω της εκμίσθωσης και λειτουργίας των συγκεκριμένων καταστημάτων συνολικής επιφανείας 973 Μ2 σε οικόπεδο περικλειόμενο από τις οδούς Κοντολέοντος – Πασχαλιάς – Χρυσανθέμων και Αμαρυλλίδος.

β) Οικόπεδο επί της οδού Μελετοπούλου 7, Παλαιό Ψυχικό, επιφανείας 1.049 Μ2 το οποίο μετά την έκδοση σχετικού ΦΕΚ αποχαρακτηρίζεται από χώρος κοινόχρηστου πρασίνου και μετατρέπεται σε οικοδομήσιμο χώρο με παράλληλη τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 161. Οι όροι δόμησης προβλέπουν κάλυψη 40%, συντελεστή δόμησης 0,60 και επιτρεπόμενο ύψος 7,5 μέτρα.

Το σημαντικότερο μέρος της ακίνητης περιουσίας της εταιρείας τελεί υπό απαλλοτρίωση από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού ή συνεχίζει να διεκδικείται από το Ελληνικό Δημόσιο. Τυχόν αρνητική έκβαση των δικαστικών υποθέσεων της Εταιρείας με το Ελληνικό Δημόσιο, όσον αφορά τα ακίνητα που βρίσκονται σε επιδικία με αυτό, δεν θα επηρεάσει δυσμενώς την χρηματοοικονομική θέση της Εταιρείας, καθώς η αξία των συγκεκριμένων ακινήτων έχει πλήρως απομειωθεί.

Όσον αφορά τα ακίνητα υπό απαλλοτρίωση, σε τυχόν αρνητική έκβαση, η Εταιρεία θα επισπεύσει τις διαδικασίες καθορισμού τιμής μονάδος αποζημίωσης στο αρμόδιο Δικαστήριο, προκειμένου εν τέλει να της καταβληθεί η αποζημίωση που θα επιδικασθεί σύμφωνα με τον Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων (Ν. 2882/2001), η οποία εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την λογιστική αξία των εν λόγω ακινήτων. Η αντικειμενική αξία των επίμαχων ακινήτων/οικοπέδων ανέρχεται συνολικά σε περίπου 24-25 εκατ. ευρώ (περίπου 5,6 εκατ. ευρώ η αξία σε ΨΥΧΙΚΟ: Έκταση εκτός σχεδίου – Πρώην Λατομείο, 193,9 στρεμμάτων εκ των οποίων τα 185 στρ. έχουν κηρυχθεί αναδασωτέα).

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η εταιρεία Κέκροψ γνωστοποίησε αναφορικά με την διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή "Λατομείου"), ότι σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 502/2021 απόφασης του Αρείου Πάγου, δυνάμει της οποίας αναιρέθηκε η 3039/2019 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών (Τμήμα Β΄), ορίσθηκε νέα ημερομηνία συζήτησης ενώπιον του αναιρετικού τμήματος του Αρείου Πάγου η 03/11/2021.

Η εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη, αναφορικά με την πορεία της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider