Τράπεζες
23-09-2021 | 13:51

Moody's: Μετά την Alpha Bank, αναβάθμιση και για το outlook της Alpha Bank Romania

Newsroom
Μοιράσου το
Moody's: Μετά την Alpha Bank, αναβάθμιση και για το outlook της Alpha Bank Romania
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τη διαβάθμιση «Ba2» της Alpha Bank Romania διατήρησε η Moody's Investors, αναβαθμίζοντας παράλληλα το μακροπρόθεσμο outlook των καταθέσεων σε «θετικό», από «σταθερό». Το βραχυπρόθεσμο outlook των καταθέσεων παραμένει σε «Not Prime».

Η κίνηση έρχεται μετά την πρόσφατη αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης των καταθέσεων της μητρικής Alpha Bank από τον οίκο αξιολόγησης. 

Η Moody's επισημαίνει τα αμετάβλητα, ισχυρά κεφάλαια της ABR, τα μειούμενα NPLs που διαμορφώνονταν στο 5% του συνόλου των δανείων στα τέλη του 2020, τα βελτιωμένα «μαξιλάρια» ρευστότητας, στο 30,7% των ενσώματων τραπεζικών assets τον Δεκέμβριο του 2020 αλλά και την αξιόλογη αύξηση των καταθέσεων πελατών που έχουν μεταφραστεί σε μείωση της εξάρτησης από την ενδοομιλική χρηματοδότηση, στο 8% των συνολικών assets, από 53% το 2015.

Το θετικό μακροπρόθεσμο outlook των καταθέσεων της ABR ακολουθεί μετά τις βελτιώσεις στο πιστωτικό outlook της μητρικής Alpha Bank. Κατά την άποψη της Moody's, οι συνεχιζόμενες βελτιώσεις στο πιστωτικό προφίλ της Alpha Bank θα μπορούσαν εν μέρει να προσφέρουν προστασία έναντι του κινδύνου διάχυσης από τους υφιστάμενους δεσμούς ανάμεσα σε ABR και μητρική Alpha Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.