Επιχειρήσεις | Διεθνή
21-09-2021 | 17:57

Google: Αγοράζει γραφεία στη Νέα Υόρκη έναντι 2,1 δισ. δολαρίων

Newsroom
Μοιράσου το
Google: Αγοράζει γραφεία στη Νέα Υόρκη έναντι 2,1 δισ. δολαρίων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην αγορά γραφείων στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης έναντι του ποσού των 2,1 δισ. δολαρίων θα προχωρήσει η Google, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του τεχνολογικού κολοσσού.

Σύμφωνα με το δίκτυο NBC, η Google προχώρησε στην αγορά του πρώην τερματικού σταθμού τρένων St. John's από την Oxford Properties σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτόν την πιο ακριβή αγορά κτιρίου γραφείων στις ΗΠΑ από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού.

Ήδη οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της Google αναμορφώνονται ώστε να φιλοξενήσουν τους εργαζόμενους της εταιρείας, όταν επιστρέψουν από την τηλεργασία, ενώ εκτιμάται πως με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι για λογαριασμό της Google στην αμερικανική μεγαλούπολη θα ανέλθουν σε 14.000.

«Καθώς η Google κινείται προς την εφαρμογή μίας πιο ευέλικτης προσέγγισης σε σχέση με την εργασία, η προσωπική επαφή και συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων θα συνεχίσει να αποτελεί κομβικό παράγοντα και στο μέλλον», υπογράμμισε η Ρουθ Πόρατ, οικονομική διευθύντρια της Google.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Google ανακοίνωσε πρόσφατα στους υπαλλήλους της ότι δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν στα γραφεία τους τουλάχιστον μέχρι και τον Ιανουάριο του 2022. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.