Επιχειρήσεις | Τράπεζες
21-09-2021 | 10:25

Chase: Άνοιξε η ψηφιακή τράπεζα της JPMorgan στη Βρετανία

Newsroom
Μοιράσου το
Chase: Άνοιξε η ψηφιακή τράπεζα της JPMorgan στη Βρετανία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η JPMorgan Chase & Co. άνοιξε την πρώτης της ψηφιακή τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τρίτη, καθώς επεκτείνει τη δραστηριότητα της εμπορικής τράπεζας στην Ευρώπη.

Η τράπεζα, ονόματι Chase, «άνοιξε» και επιτρέπει τη δημιουργία λογαριασμού χωρίς χρέωση, ενώ σχεδιάζει να προσθέσει επιλογές για αποταμιευτικό και επενδυτικό λογαριασμό, μαζί με επιλογές για δάνεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η Chase θα προσπαθήσει να προσελκύσει κοινό με «επιστροφή 1%» από τις αγορές της χρεωστικής κάρτας για τον πρώτο χρόνο. 

Η κίνηση θα τοποθετήσει τον αμερικανικό τραπεζικό γίγαντα «απέναντι» από κορυφαία βρετανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως οι: HSBC, Barclays, Lloyds and NatWest, καθώς και start-ups όπως η Monzo και η Starling. Παράλληλα, η νέα ψηφιακή τράπεζα, θα «αναθερμάνει» την κόντρα της JPMorgan με την Goldman Sachs, η οποία λάνσαρε τη δική της ψηφιακή τράπεζα «Marcus» στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018. 

Η JPMorgan έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και στις αρχές της χρονιάς ανακοίνωσε τα σχέδια της να «φέρει» τα brand της «Chase» στο Ηνωμένο Βασίλειο, όμως αντί να το κάνει με φυσικά καταστήματα, η JPMorgan θα προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής. Μια κίνηση που σηματοδοτεί την πρώτη διεθνή επέκταση της εμπορικής τράπεζας στα 222 χρόνια παρουσίας της. 

Ως μέρος αυτής της στρατηγικής, η JPMorgan συμφώνησε στην εξαγορά της online εταιρείας διαχείρισης πλούτου «Nutmeg» τον Ιούνιο. Ενώ, αργότερα τον ίδιο μήνα ανακοίνωσε και την αγορά της επενδυτικής πλατφόρμας «OpenInvest».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.