Honda: Στοχεύει σε 70.000 πωλήσεις του νέου ηλεκτρικού μοντέλου τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Honda: Στοχεύει σε 70.000 πωλήσεις του νέου ηλεκτρικού μοντέλου τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας
Τον αρχικό της στόχο για πωλήσεις 70.000 οχημάτων Honda Prologue, του νέου σπορ μοντέλου της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση, ανακοίνωσε την Δευτέρα η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Τον αρχικό της στόχο για πωλήσεις 70.000 οχημάτων Honda Prologue, του νέου σπορ μοντέλου της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση, ανακοίνωσε την Δευτέρα η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού τμήματος της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Honda σχεδιάζει την πώληση τουλάχιστον 500.000 ηλεκτρικών οχημάτων στην αμερικανική αγορά ως το 2030, ενώ ευελπιστεί πως μέχρι το 2040 όλες οι πωλήσεις θα αφορούν σε οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το νέο μοντέλο της Honda, το οποίο σχεδιάζεται σε συνεργασία με την αμερικανική General Motors, βασίζεται στην χρήση της παλτφόρμας Ultium, ενώ οι δύο κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας συνεργάζονται και για την κατασκευή ενός ηλεκτροκίνητου SUV.

Οι ανακοινώσεις της ιαπωνικής εταιρείας έρχονται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την υπογραφή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε διάταγμα που θέτει ως στόχο την αύξηση των πωλήσεων επιβατικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων σε ποσοστό 50% επί των συνολικών πωλήσεων στην αγορά των ΗΠΑ.

Το τρέχον χρονοδιάγραμμα των δύο εταιρειών προβλέπει πως τα δύο νέα μοντέλα θα βγουν στην αγορά εντός του 2024, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής η Honda να έχει προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τους στόχους των πωλήσεων του νέου SUV μοντέλου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, η Honda σχεδιάζει ως το 2030 να εισάγει στην αγορά και νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, βασιζόμενη ως επί το πλειστόν στην πλατφόρμα e-Architecture που σχεδίασε η ίδια και η οποία θα συμβάλει στην παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων στις μονάδες παραγωγής που διαθέτει στις ΗΠΑ.

Τέλος, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηαχανία σχεδιάζει να ρίξει το κύριο βάρος των προσπαθειών της για την προώθηση των νέων ηλεκτρικών οχημάτων κυρίως στην πολιτεία της Καλιφόρνια, ενώ σε μικρότερο βαθμό αυτό θα συμβεί και στις πολιτείες του Τέξας και της Φλόριντα, όπως υπογράμμισε ο Ντέιβ Γκάρντερ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Honda στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider