Άνοιξε το βιβλίο για το senior ομόλογο της Alpha Bank - Στο 2,75% το αρχικό επιτόκιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοιξε το βιβλίο για το senior ομόλογο της Alpha Bank - Στο 2,75% το αρχικό επιτόκιο
Το αρχικό guidance για το ομόλογο ορίστηκε στο 2,75%, με την τράπεζα να στοχεύει στην άντληση 500 εκατ. ευρώ.

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το senior preferred ομόλογο της Alpha Bank διάρκειας 6,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη, όπως είχε αναφέρει το insider.gr.

Το αρχικό guidance για το ομόλογο ορίστηκε στο 2,75%, με την τράπεζα να στοχεύει στην άντληση 500 εκατ. ευρώ. Σύμβουλοι και ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι Citi, Morgan Stanley, BNP Paribas, Bofa Securities και Commerzbank, ενώ η αξιολόγηση του ομολόγου αναμένεται Caa1 από τη Moody’s και Β+ από την S&P.

Την έξοδο της Alpha Bank με ομολογιακή έκδοση στις αγορές είχε προαναγγείλει στις 7 Σεπτεμβρίου το insider.gr μετά την αντίστοιχη έκδοση της Eurobank, επισημαίνοντας ότι η άντληση κεφαλαίων από τις τράπεζες μέσω ομολογιακών εκδόσεων είναι μία ακόμη δυνατότητα που έχουν εξασφαλίσει κατόπιν της μείωσης των κόκκινων δανείων μέσω του «Ηρακλή». Ειδικότερα, τα νέα κεφάλαια για τις απαιτήσεις MREL που μπορούν να αντλήσουν με ευχέρεια από τις αγορές οι ελληνικές τράπεζες υπολογίζονται σε 16 δις. ευρώ μέχρι το 2025, με δύο ομολογιακές εκδόσεις του 1 δισ. ετησίως από κάθε τράπεζα για τα επόμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, η Alpha Bank είχε προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου Tier II 500 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider