Alpha Bank: Σήμερα αναμένεται το βιβλίο προσφορών για έκδοση ομολόγου senior preferred 500 εκατ. ευρώ

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha Bank: Σήμερα αναμένεται το βιβλίο προσφορών για έκδοση ομολόγου senior preferred 500 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για ομόλογο διάρκειας 6,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη, το οποίο προορίζεται για την κάλυψη των κανονιστικών υποχρεώσεων MREL που πρέπει να καλυφθούν έως το 2025.

Το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολόγου senior preferred της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ανοίξει και να ολοκληρώσει σήμερα η Alpha Bank.

Πρόκειται για ομόλογο διάρκειας 6,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη, το οποίο προορίζεται για την κάλυψη των κανονιστικών υποχρεώσεων MREL (Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων) που πρέπει να καλυφθούν έως το 2025. Σύμβουλοι και ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι Citi, Morgan Stanley, BNP Paribas, Bofa Securities και Commerzbank. Η αξιολόγηση του ομολόγου αναμένεται Caa1 από τη Moody’s και Β+ από την S&P.

Την έξοδο της Alpha Bank με ομολογιακή έκδοση στις αγορές είχε προαναγγείλει στις 7 Σεπτεμβρίου το insider.gr μετά την αντίστοιχη έκδοση της Eurobank, επισημαίνοντας ότι η άντληση κεφαλαίων από τις τράπεζες μέσω ομολογιακών εκδόσεων είναι μία ακόμη δυνατότητα που έχουν εξασφαλίσει κατόπιν της μείωσης των κόκκινων δανείων μέσω του «Ηρακλή». Ειδικότερα, τα νέα κεφάλαια για τις απαιτήσεις MREL που μπορούν να αντλήσουν με ευχέρεια από τις αγορές οι ελληνικές τράπεζες υπολογίζονται σε 16 δις. ευρώ μέχρι το 2025, με δύο ομολογιακές εκδόσεις του 1 δισ. ετησίως από κάθε τράπεζα για τα επόμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, η Alpha Bank είχε προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου Tier II 500 εκατ. ευρώ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, την δεύτερη κατά σειρά έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) μέσα στο 2021, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ολοκλήρωσε με επιτυχία η Eurobank. Το βιβλίο προσφορών υπερκαλύφθηκε πάνω από 1,5 φορές, δίνοντας την δυνατότητα να μειωθεί η απόδοση κατά 0,125%, από 2,50% που ήταν η αρχική προσφορά σε 2,375%, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού στην Τράπεζα και την ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: «Ηρακλής» και αύξηση ΑΕΠ θα στηρίξουν ομολογιακές εκδόσεις 16 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider