Μετρό Θεσσαλονίκης: Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες στο σταθμό Βενιζέλου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετρό Θεσσαλονίκης: Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες στο σταθμό Βενιζέλου
Στο σκεπτικό της απόφασης επισημαίνεται ότι «το δικαστήριο δεν πιθανολογεί ότι υφίσταται προσβολή της προσωπικότητας».

Επίκληση στις προηγούμενες αποφάσεις που έκριναν νόμιμες τις εργασίες απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, κάνει το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, απορρίπτοντας το αίτημα προσωρινής διαταγής που υπέβαλαν 304 πολιτών ζητώντας να «παγώσουν» οι εργασίες επειδή προσβάλλεται η προσωπικότητά τους.

Ειδικότερα, στο σκεπτικό της απόφασης επισημαίνεται ότι «το δικαστήριο δεν πιθανολογεί ότι υφίσταται προσβολή της προσωπικότητας, επειδή οι εργασίες στηρίζονται σε νομίμως ειλημμένες αποφάσεις της Διοίκησης (Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου), η νομιμότητα των οποίων κρίθηκε από αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας».

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά.

Η προσωρινή διαταγή είχε ζητηθεί με τη διαδικασία της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, η κύρια συζήτηση των οποίων προσδιορίστηκε για τον προσεχή Ιανουάριο.

«Σε πείσμα ολίγων, το Μετρό τρέχει» σχολιάζει ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» Ν. Ταχιάος

«Σε πείσμα ολίγων, το Μετρό τρέχει. Η λογική πρυτανεύει και όπως τεκμαίρεται από τη δικαστική κρίση στις λίγες σειρές αυτής της απόφασης, η λογική πρυτανεύει», σχολίασε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Νίκος Ταχιάος, μετά την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλει, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, 304 πολίτες ζητώντας να «παγώσουν» οι εργασίες στο σταθμό Βενιζέλου.

«Η πόλη θα απολαύσει και ένα σύγχρονο Μετρό που θα σηματοδοτεί το μέλλον της και θα της επιτρέψει να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της και μια σειρά από αρχαιολογικούς χώρους που θα ανανεώσουν τη σχέση της με το παρελθόν», πρόσθεσε ο κ. Ταχιάος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider