Επιχειρήσεις | Διεθνή
14-09-2021 | 14:18

Chevron: Επένδυση 10 δισ. δολαρίων για ενέργεια μειωμένου άνθρακα

Newsroom
Μοιράσου το
Chevron: Επένδυση 10 δισ. δολαρίων για ενέργεια μειωμένου άνθρακα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Chevron τριπλασίασε την προγραμματισμένη κεφαλαιακή της επένδυση στα 10 δισ. δολάρια έως το 2028 για να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της γύρω από την ενέργεια μειωμένου άνθρακα.

Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να επανατοποθετηθούν ως ηγέτες μιας μετάβασης μακριά από το πετρέλαιο, χάρη στην αυξανόμενη πίεση από επενδυτές και περιβαλλοντολόγους.

Η Chevron δήλωσε ότι θα αυξήσει την παραγωγή ανανεώσιμου φυσικού αερίου σε 40 δισεκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες την ημέρα και θα αυξήσει την ικανότητα παραγωγής ανανεώσιμων καυσίμων σε 100.000 βαρέλια ημερησίως για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για ανανεώσιμα ντίζελ και βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης την προσδοκία της να δημιουργήσει ταμειακές ροές 25 δισ. δολαρίων, πάνω από τα μερίσματα και τις κεφαλαιακές της δαπάνες, στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η ανακοίνωση έρχεται πριν από τη διάσκεψη της Chevron για την ενεργειακή μετάβαση που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στην ημέρα.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.