Η Alibaba επενδύει 300 εκατ. δολάρια σε start-up αυτόνομων οχημάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Alibaba επενδύει 300 εκατ. δολάρια σε start-up αυτόνομων οχημάτων
Σε επενδύσεις ύψους 300 εκατ. δολαρίων στην κινεζική νεοφυή επιχείρηση DeepRoute.ai θα προχωρήσει η Alibaba, γεγονός που αποτυπώνει την φιλοδοξία του τεχνολογικού κολοσσού να εισέλθει στην αγορά των αυτόνομων οχημάτων.

Σε επενδύσεις ύψους 300 εκατ. δολαρίων στην κινεζική νεοφυή επιχείρηση DeepRoute.ai θα προχωρήσει η Alibaba, γεγονός που αποτυπώνει την φιλοδοξία του τεχνολογικού κολοσσού να εισέλθει στην αγορά των αυτόνομων οχημάτων.

Πρόκειται για την δεύτερη παρεμφερή επένδυση του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα μετά από εκείνη στις επίσης κινεζική start-up, AutoX, ενώ η Alibaba έχει επενδύσει και στην εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng.

Σύμφωνα με το CNBC, η DeepRoute.ai εξειδικεύεται στην παραγωγή εξοπλισμού αλλά και τεχνολογίας για την παραγωγή των αυτόνομων οχημάτων, ενώ ήδη διαθέτει έναν στόλο από περίπου 70 ταξί που κινούνται χωρίς οδηγό.

«Τα περισσότερα από τα νέα κεφάλαια που θα επενδυθούν στην εταιρεία θα κατευθυνθούν προς ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, ενώ τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη του στόλου μας και την ενίσχυση της εταιρείας σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό», τόνισε ο ceo της DeepRoute.ai, Μάξγουελ Ζου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider