Η Κίνα «παγώνει» όλες τις κυκλοφορίες νέων online παιχνιδιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα «παγώνει» όλες τις κυκλοφορίες νέων online παιχνιδιών
Ακόμα ένα πλήγμα για τεχνολογικές επιχειρήσεις, όπως η Tencent. Άγνωστο το μέχρι πότε θα διαρκέσει το μέτρο.

Η κινεζική κυβέρνηση φέρεται να έχει λάβει απόφαση για να αναστείλει για άγνωστο χρονικό διάστημα την κυκλοφορία όλων των online gaming νέων παιχνιδιών, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πεκίνου για περιορισμό του χρόνου που περνούν οι νέοι της χώρας στο διαδικτυακό gaming.

Σύμφωνα με την South China Morning Post, η ανακοίνωσε έγινε σε συνάντηση που είχε χθες κλιμάκιο της κινεζικής κυβέρνησης με τις ισχυρότερες εταιρείες gaming της χώρας, όπως η Tencent.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι άγνωστο το πότε μέχρι θα διαρκέσει η απαγόρευση κυκλοφορίας νέων τίτλων gaming στην Κίνα.

Στην ίδια συνάντηση, επισημάνθηκε η ανάγκη για μείωση του διαθέσιμου χρόνου που παραχωρούν οι επιχειρήσεις στους νέους για διαδικτυακό gaming, σύμφωνα με τους νέους κανόνες που ανακοίνωσε το Πεκίνο τον Αύγουστο.

Μάλιστα, έγινε αναφορά και στον περιορισμό της κερδοφορίας των εταιριών, καθώς τα στελέχη της κυβέρνησης ανέφεραν πως οι επιχειρήσεις «πρέπει να σταματήσουν να έχουν ως κύριο θέμα προσοχής τους την αύξηση του κέρδους και την προσπάθεια προσέλευσης νέων παιχτών και πελατών στα προϊόντα τους», όπως ανέφερε το Xinhua.

«Οι εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με τους νέους κανονισμούς θα τιμωρούνται αυστηρά» ήταν το μήνυμα της κυβέρνησης, σύμφωνα με το Xinhua.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κίνα βάζει στο στόχαστρο και τα κέρδη της Tencent - Μεγάλη πτώση για τις τεχνολογικές μετοχές

Απώλειες για NetEase και Tencent μετά την απόφαση της Κίνας να μειώσει τον χρόνο του gaming για παιδιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider