Επιχειρήσεις | Διεθνή
26-08-2021 | 13:57

Στο μικροσκόπιο ερευνών η διαχειρίστρια asset της Deutsche Bank -Ερωτηματικά για το ESG

Newsroom
Μοιράσου το
Στο μικροσκόπιο ερευνών η διαχειρίστρια asset της Deutsche Bank -Ερωτηματικά για το ESG
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών έχει μπει ο βραχίονας διαχείρισης asset της Deutsche Bank, DWS Group, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην επικεφαλής βιωσιμότητας της εταιρείας ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία υπερέβαλε ως προς το πόσο χρησιμοποιούσε κριτήρια βιώσιμων επενδύσεων κατά τη διαχείριση των assets, σύμφωνα με την WSJ.

Οι έρευνες, που διεξάγονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές. Ξεκίνησαν μετά το δημοσίευμα της WSJ, σύμφωνα με το οποίο η διαχειρίστρια asset αξίας 1 τρισ. δολαρίων, υπερέβαλε ως προς την προσπάθεια που κατέβαλε για βιώσιμες επενδύσεις, σύμφωνα με έγγραφα αλλά και τις δηλώσεις του πρώην επικεφαλής βιωσιμότητας ο οποίος είπε πως η εταιρεία δυσκολευόταν με τη στρατηγική της στα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης κριτήρια (ESG) και κάποις φορές παρουσίαζε μια πιο ρόδινη εικόνα από την πραγματική στους επενδυτές.

Εκπρόσωπος του εισαγγελικού γραφείου στο Μπρούκλιν, το οποίο διαχειρίζεται την έρευνα, αρνήθηκε να σχολιάσει. Το ίδιο και εκπρόσωπος της SEC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.