Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν μετέτρεψε μία Startup του αμερικάνικου στρατού σε Unicorn

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν μετέτρεψε μία Startup του αμερικάνικου στρατού σε Unicorn
Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποίησε την τεχνολογία της Shield στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στη Συρία.

Ένα προϊόν που δημιουργήθηκε για να καλύψει μία συγκεκριμένη ανάγκη των αμερικανικών στρατιωτών, ήταν ο λόγος πίσω από τη δημιουργία της startup Shield AI.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία για τους Αμερικανούς στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, ήταν όταν έμπαιναν σε κτήρια και δεν γνώριζαν αν μέσα υπήρχαν οπλισμένοι αντίπαλοι. Αυτό το πρόβλημα επιχείρησε να διορθώσει η Shield, η οποία ιδρύθηκε το 2015, δημιουργώντας στόλους από μικρά, αυτόνομα drones, τα οποία θα έμπαιναν πρώτα στα κτήρια και θα έστελναν φωτογραφίες και χάρτες στους στρατιώτες, ώστε να εισέλθουν με ασφάλεια.

Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποίησε την τεχνολογία της Shield στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στη Συρία. Η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την εταιρεία, η οποία ενισχύει την τεχνολογία και τα προϊόντα που διαθέτει για να στραφεί σε επενδυτές που θα αξιοποιήσουν τα drones εκτός της Μέσης Ανατολής, όπως η Κίνα και η Ρωσία.

Σήμερα 24/8, η Shield ανακοίνωσε πως έχει συγκεντρώσει 210 εκατ. δολάρια από επενδυτές - μεταξύ των οποίων και η Disruptive Technology Advisers - με την αξία της εταιρείας πλέον να ανέρχεται σε 1,25 δισ. δολάρια και είναι μία από τους λίγους «μονόκερους» που δραστηριοποιούνται στον στρατιωτικό κλάδο.

Όπως αναφέρει σχετικά το Bloomberg, η εταιρεία βρίσκεται κοντά στο να κλείσει ακόμα μία συμφωνία ύψους 90 εκατ. δολαρίων μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν και Πεντάγωνο συμφωνούν για την προθεσμία αποχώρησης από το Αφγανιστάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider