Η Binance προσέλαβε ειδικό αναλυτή στις κυβερνοεπιθέσεις για το ξέπλυμα χρημάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Binance προσέλαβε ειδικό αναλυτή στις κυβερνοεπιθέσεις για το ξέπλυμα χρημάτων
Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με πιέσεις στις ΗΠΑ και με μια έρευνα που διεξάγουν από κοινού το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας και η εφορία (IRS) για πιθανές παράνομες συναλλαγές

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων του κόσμου, προσέλαβε τον Γκρέγκ Μόναχαν, πρώην ειδικό της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα κυβερνοεγκλήματα, ως επικεφαλής της εταιρείας για την καταγραφή ξεπλύματος χρήματος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o Μόναχαν θα έχει βάση την Ουάσινγκτον και θα αναλάβει υπεύθυνος της υπάρχουσας ομάδας που έχει δημιουργήσει η Binance για το ξέπλυμα χρήματος μέσω των κρυπτονομισμάτων.

Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με πιέσεις στις ΗΠΑ και με μια έρευνα που διεξάγουν από κοινού το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας και η εφορία (IRS) για πιθανές παράνομες συναλλαγές, εν μέσω των προσπαθειών της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν για θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου σχετικά με τα κρυπτονομίσματα.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, τους τελευταίους μήνες η Binance έχει εντείνει τις προσλήψεις προσωπικού με παρελθόν σε κυβερνητικές θέσεις. Αυτές οι κινήσεις είναι συνηθισμένες όταν μια χρηματοοικονομική εταιρεία γίνεται αντικείμενο κρατικών ερευνών, με ορισμένες επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν άτομα κατευθείαν από τις υπηρεσίες που έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider