ΗΠΑ: Αυξάνονται οι αγγελίες για νέες θέσεις εργασίας που απαιτούν εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αυξάνονται οι αγγελίες για νέες θέσεις εργασίας που απαιτούν εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Το ποσοστό των αγγελιών εργασίας που απαιτούν εμβόλιο Covid είχαν αυξηθεί κατά 34% μέχρι τις 4/8, σε σύγκριση με έναν μήνα νωρίτερα.

Οι αγγελίες εργασίας που απαιτούν από τους υποψήφιους εργαζόμενους να έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού, έχουν αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με νέα ανάλυση από το site ευρέσεως εργασίας Indeed.

Σύμφωνα με το CNBC, η αύξηση αυτή έρχεται καθώς η μετάλλαξη Δέλτα έχει προκαλέσει άνοδο των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο, με φόντο την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των αγγελιών εργασίας που απαιτούν εμβόλιο Covid είχαν αυξηθεί κατά 34% μέχρι τις 4/8, σε σύγκριση με έναν μήνα νωρίτερα. Παράλληλα, υπάρχουν και οι αγγελίες που αν και δεν αναφέρονται συγκεκριμένα στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αναφέρουν γενικότερα πως ζητούν από τους υποψήφιους να είναι εμβολιασμένοι. Αυτές οι αγγελίες είχαν άνοδο 90% για το ίδιο διάστημα.

Στις ΗΠΑ, τον Ιούλιο στον τομέα του software development, μόλις 438 αγγελίες αναφέρονταν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, ανά 1 εκατομμύριο αγγελιών για νέες θέσεις εργασίας, όμως αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί σε αύξηση άνω του 10.000%, σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider