Διεθνή
13-08-2021 | 10:19

Ο Μπιλ Γκέιτς θα δεσμεύσει 1,5 δισ. δολάρια για τα projects των ΗΠΑ για την κλιματική αλλαγή

Newsroom
Μοιράσου το
Ο Μπιλ Γκέιτς θα δεσμεύσει 1,5 δισ. δολάρια για τα projects των ΗΠΑ για την κλιματική αλλαγή
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε ότι το δικό του fund επενδύσεων για το κλίμα θα δεσμεύσει 1,5 δισ. δολάρια για κοινά projects με την αμερικανική κυβέρνηση εάν το Κογκρέσο θέσει σε ισχύ ένα πρόγραμμα που θα έχει στόχο να αναπτύξει τεχνολογίες που μειώνουν τις εκπομπές άνθρακα.

Το νομοσχέδιο για τις υποδομές των σχεδόν 1 τρισ. εκατομμυρίων που πέρασε από τη Γερουσία αυτή την εβδομάδα προβλέπει τη διάθεση 100 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν έχει εγκρίνει ακόμη τη νομοθεσία.

Μιλώντας στην WSJ, ο Γκέιτς διευκρίνισε ότι το ταμείο που διαχειρίζεται η δική του Breakthrough Energy θα μπορούσε να δαπανήσει τα χρήματα σε διάστημα τριών ετών σε projects που στοχεύουν στην επιβράδυνση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούν την κλιματική αλλαγή. Τα projects της Breakthrough που θα πρέπει να ανταγωνιστούν και άλλους αιτούντες για τα κεφάλαια, θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν «πράσινα καύσιμα» αεροσκαφών αλλά και μια τεχνολογία αφαίρεσης του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.