Virgin Atlantic: «Αναζητά» κεφάλαια στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Virgin Atlantic: «Αναζητά» κεφάλαια στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου
Η κίνηση της δημόσιας προσφοράς θα μπορούσε να σημαίνει την αύξηση της ρευστότητας, όμως σε αυτή την περίπτωση, ο ιδρυτής της εταιρίας, Ρίτσαρντ Μπράνσον θα έχανε τον κύριο έλεγχο.

Η Virgin Atlantic του Sir Ρίτσαρντ Μπράνσον εξετάζει την πιθανότητα εισαγωγής στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου για την συγκέντρωση κεφαλαίων που θα μπορούσαν να διοσθώσουν την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, ο βρετανικός αερομεταφορέας έχει πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, όπως και οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών και της αβεβαιότητας για την επόμενη μέρα της πανδημίας, στον κλάδο των αερομεταφορών και του τουρισμού.

Η κίνηση της δημόσιας προσφοράς θα μπορούσε να σημαίνει την αύξηση της ρευστότητας, όμως σε αυτή την περίπτωση, ο ιδρυτής της εταιρίας, Ρίτσαρντ Μπράνσον θα έχανε τον κύριο έλεγχο, καθώς μέχρι στιγμής διαθέτει το 51% της αεροπορικής, με την αμερικανική Delta Air Lines να έχει το υπόλοιπο ποσοστό.

Τον Απρίλιο, η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε απώλειες 659 εκατ. στερλίνων για το 2020, με πτώση επιβατικού κοινού στο 80% και περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider