Επιχειρήσεις | Διεθνή
06-08-2021 | 11:51

Huawei: Στόχος η επιβίωση - Πτώση 30% στα έσοδα

Newsroom
Μοιράσου το
Huawei: Στόχος η επιβίωση - Πτώση 30% στα έσοδα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Στόχος της Huawei είναι η επιβίωση» όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κινεζού τεχνολογικού κολοσσού την Παρασκευή σύμφωνα με το CNBC, καθώς τα έσοδα μειώθηκαν σχεδόν 30% το α΄εξάμηνο του έτους.

Η εταιρεία με έδρα τη Σενζέν, η οποία μπήκε στη «μαύρη εμπορική λίστα» των ΗΠΑ το 2019, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι πραγματοποίησε έσοδα 320,4 δισ. γιουάν το α΄εξάμηνο, καταγράφοντας «βουτιά» από τα 454 δισ. γιουάν του α' εξαμήνου του 2020.

Η Huawei δήλωσε ότι κατέγραψε περιθώριο κέρδους 9,8% αυξημένο κατά 0,6%, το οποίο είναι το υψηλότερο από το 2019, και πρόσθεσε ότι η συνολική επίδοση ήταν σύμφωνη με τις προβλέψεις.

Ο Eric Xu, πρόεδρος της Huawei, ανέφερε σε δήλωσή του ότι η εταιρεία έχει θέσει τους στρατηγικούς της στόχους για τα επόμενα πέντε χρόνια, με βασικό την επιβίωση της εταιρείας. 

Η εταιρεία δήλωσε ότι η επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στις παροχές  5G δικτύων και άλλες τηλεπικοινωνιακές υποδομές, αναπτύχθηκε σταθερά εκτός Κίνας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ωστόσο, στην Κίνα, η οποία είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά της, επηρεάστηκε από τις καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του δικτύου 5G.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.