Huawei: Στόχος η επιβίωση - Πτώση 30% στα έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Huawei: Στόχος η επιβίωση - Πτώση 30% στα έσοδα
«Στόχος της Huawei είναι η επιβίωση» όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κινεζού τεχνολογικού κολοσσού την Παρασκευή, καθώς τα έσοδα μειώθηκαν σχεδόν 30% το α΄εξάμηνο του έτους.

«Στόχος της Huawei είναι η επιβίωση» όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κινεζού τεχνολογικού κολοσσού την Παρασκευή σύμφωνα με το CNBC, καθώς τα έσοδα μειώθηκαν σχεδόν 30% το α΄εξάμηνο του έτους.

Η εταιρεία με έδρα τη Σενζέν, η οποία μπήκε στη «μαύρη εμπορική λίστα» των ΗΠΑ το 2019, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι πραγματοποίησε έσοδα 320,4 δισ. γιουάν το α΄εξάμηνο, καταγράφοντας «βουτιά» από τα 454 δισ. γιουάν του α' εξαμήνου του 2020.

Η Huawei δήλωσε ότι κατέγραψε περιθώριο κέρδους 9,8% αυξημένο κατά 0,6%, το οποίο είναι το υψηλότερο από το 2019, και πρόσθεσε ότι η συνολική επίδοση ήταν σύμφωνη με τις προβλέψεις.

Ο Eric Xu, πρόεδρος της Huawei, ανέφερε σε δήλωσή του ότι η εταιρεία έχει θέσει τους στρατηγικούς της στόχους για τα επόμενα πέντε χρόνια, με βασικό την επιβίωση της εταιρείας.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στις παροχές 5G δικτύων και άλλες τηλεπικοινωνιακές υποδομές, αναπτύχθηκε σταθερά εκτός Κίνας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ωστόσο, στην Κίνα, η οποία είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά της, επηρεάστηκε από τις καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του δικτύου 5G.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider