Iliad: Εκτοξεύεται 62% μετά τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του δισεκατομμυριούχου Niel

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Iliad: Εκτοξεύεται 62% μετά τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του δισεκατομμυριούχου Niel
Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Xavier Niel βαδίζει στα βήματα του ανταγωνιστή του Patrick Drahi με την απόφασή του να ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία τηλεφωνίας που ελέγχει μετά την απώλεια πελατών και τις μεγάλες δαπάνες που υποχρέωσαν τη μετοχή της σε σταθερή πτώση.

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Xavier Niel βαδίζει στα βήματα του ανταγωνιστή του Patrick Drahi με την απόφασή του να ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία τηλεπικοινωνιών που ελέγχει μετά την απώλεια πελατών και τις μεγάλες δαπάνες που υποχρέωσαν τη μετοχή της σε σταθερή πτώση.

Η μετοχή της Iliad εκτοξεύτηκε 62% μετά την πρόσφορα του Niel στα 182 ευρώ, που αντιστοιχεί σε premium 61% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της 29ης Ιουλίου. To deal αποτιμά την Iliad στα περίπου 10,85 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Συνολικά ο Niel προσφέρει 3,1 δισ. ευρώ για τις μετοχές της εταιρείας που δεν κατέχει (αυτή τη στιγμή ελέγχει το 71% των μετοχών της Iliad).

H Iliad τάραξε τη γαλλική αγορά περισσότερο από δύο δεκαετίες πριν με το χαμηλό κόστος της καλωδιακής τηλεόρασης και του ίντερνετ. Τελευταία, όμως, η προσοχή της βιομηχανίας έχει στραφεί στις συνδυασμένες υπηρεσίες ίντερνετ με οπτικές ίνες, κινητής τηλεφωνίας και τηλεόρασης, αναγκάζοντας την Iliad να διπλασιάσει τις επενδύσεις της στο δίκτυο.

Ο Niel ακολουθεί τα χνάρια ενός άλλους δισεκατομμυριούχου, του γαλλο-ισραηλινού Patrick Drahi, ο οποίος ιδιωτικοποίησε την SFR, τον δεύτερο μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό όμιλο της Γαλλίας, νωρίτερα φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider