Στα 894 εκατ. δολάρια τριπλασιάστηκαν οι πωλήσεις εμβολίων της AstraZeneca

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 894 εκατ. δολάρια τριπλασιάστηκαν οι πωλήσεις εμβολίων της AstraZeneca
AstraZeneca emvolio
Για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, τα συνολικά έσοδα της AstraZeneca αυξήθηκαν κατά 25% στα 8,22 δισ. δολάρια.

Πάνω από το τριπλάσιο ανήλθαν το δεύτερο τρίμηνο οι πωλήσεις εμβολίων της AstraZeneca, στα 894 εκατ. δολάρια, με τη φαρμακοβιομηχανία να αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του 2021.

Το εμβόλιο, που δημιουργήθηκε μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αντιμετώπισε πολλά εμπόδια, συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων στην παραγωγή αλλά και πιθανών συνδέσεων με κάποιες σπάνιες, ωστόσο σοβαρές παρενέργειες που διερευνώνται.

Η εταιρεία, η οποία έχει δηλώσει ότι δεν θα αποκομίσει κέρδη από το εμβόλιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αναθεώρησε το οικονομικό guidance για να συμπεριλάβει το πρόσφατο κλείσιμο της συμφωνίας για την εξαγορά της επιχείρησης σπάνιων φαρμάκων Alexion.

Αναμένει πλέον ότι τα συνολικά έσοδα θα αυξηθούν κατά 10%-15% φέτος, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή εκτιμώνται στα 5,05 με 5,4 δολάρια ανά μετοχή. Σημειώνεται πως η πρόβλεψη δεν περιλαμβάνει τις πωλήσεις του εμβολίου.

Για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, τα συνολικά έσοδα της AstraZeneca αυξήθηκαν κατά 25% στα 8,22 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη ανήλθαν σε 90 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για 92 σεντς και πωλήσεις της τάξης των 7,58 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider