PayPal: Απογοήτευσε το outlook του τρίτου τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
PayPal: Απογοήτευσε το outlook του τρίτου τριμήνου
Το outlook για το τρέχον τρίμηνο απογοήτευσε τις προσδοκίες, εν μέσω της επίδρασης από τη μεταφορά της πλατφόρμας eBay σε δικές της μεθόδους πληρωμής. 

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη της PayPal, ωστόσο το outlook για το τρέχον τρίμηνο απογοήτευσε τις προσδοκίες, εν μέσω της επίδρασης από τη μεταφορά της πλατφόρμας eBay σε δικές της μεθόδους πληρωμής.

Έπειτα από διαχωρισμό των δύο εταιρειών, η PayPal ήταν η κύρια μέθοδος πληρωμών για το eBay, ωστόσο η σταδιακή διακοπή αναμένεται να είναι εμπόδιο για την ανάπτυξη της PayPal το 2021, κάτι που έριξε τις μετοχές της εταιρείας πάνω από 4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Τα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν στα 1,18 δισ. δολάρια ή 1 δολάριο ανά μετοχή χαμηλότερα από τα 1,53 δισ. δολάρια (1,29 δολ. ανά μετοχή) την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,15 δολ. ανά μετοχή από τα 1,07 δολ. ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της FactSet για 1,12 δολ. ανά μετοχή.

Παράλληλα, τα έσοδα ανήλθαν στα 6,24 δισ. δολάρια από τα 5,26 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 6,27 δισ. δολάρια.

Η PayPal προσέθεσε επιπλέον 11,4 εκατ. νέους λογαριασμούς χρηστών στο τρίμηνο, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 408 εκατ.

Για το τρίτο τρίμηνο αναμένει έσοδα της τάξης των 6,15 δισ. δολαρίων με 6,25 δισ., ενώ αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,07 δολάρια. Ωστόσο, οι αναλυτές έκαναν λόγο για έσοδα 6,44 δισ. δολάρια και κέρδη 1,14 δολάρια στο τρίτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider