Η ΕΚΤΕΡ και η σύμβαση για το αεροδρόμιο Πάρου

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΚΤΕΡ και η σύμβαση για το αεροδρόμιο Πάρου
Ανακηρύχθηκε επισήμως προσωρινός μειοδότης για το έργο αναβάθμισης του νέου αεροδρομίου στην Πάρο ύψους 46,2 εκατ. ευρώ.

Επισήμως προσωρινός μειοδότης για το έργο αναβάθμισης του νέου αεροδρομίου στην Πάρο (διαγωνισμός αρχικού προϋπολογισμού 46,2 εκατ. ευρώ) ανακηρύχθηκε η κατασκευαστική εταιρεία ΕΚΤΕΡ που μπήκε «σφήνα» σε ισχυρούς του κλάδου, δίνοντας για το project έκπτωση 31,16%, όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το insider.

Ειδικότερα, με έγγραφο με ημερομηνία 23/07 η ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ-Δ/ΝΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ (υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Υποδομών) προχώρησε στην έγκριση του Πρακτικού αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών του έργου: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΑΡΟΥ», βάσει του οποίου η Επιτροπή Διαγωνισμού εισηγείται την ανάθεση της σύμβασης στην εταιρεία «ΕΚΤΕΡ Α.Ε.» ως προσωρινού μειοδότη, καθώς η προσφορά της είναι πλήρης, σύμφωνη με τους όρους της διακήρυξης και προσφέρει την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 25.706.728,34 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), με μέση τεκμαρτή έκπτωση 31,61%.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤΕΡ έδωσε υψηλότερη προσφορά έναντι των ομίλων-ενώσεων «Α.Τ.Ε.Σ.Ε. Α.Ε. - ΕΛΙΚΑ AΤEΕ - Γ. ΠΕΤΡΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (έκπτωση 30,52%), Intrakat (10,54%), «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. - P. & C. DEVELOPMENT S.A.» (έκπτωση 7,20%), ΑΒΑΞ (6,99%).

Με την κατασκευή των νέων έργων στο αεροδρόμιο, το νησί της Πάρου θα αποκτήσει καλύτερη συνδεσιμότητα με την ηπειρωτική χώρα και το εξωτερικό και θα αποτελεί έναν ουσιαστικό συγκοινωνιακό κόμβο στην καρδιά των Κυκλάδων με δυνατότητα να προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες.

Το έργο περιλαμβάνει:

· Την κατασκευή νέου κτιρίου αεροσταθμού συνολικής έκτασης περίπου 12.000 τ.μ. και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου αυτού και του εσωτερικού υπηρεσιακού οδικού δικτύου αεροδρομίου.

· Την Κατασκευή Φυλακίου ασφαλείας και τη δημιουργία μόνιμης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων μέσης ημερήσιας παροχής λυμάτων.

· Την κατασκευή επεκτεινόμενου δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών και επεκτεινόμενου διαδρόμου προσαπογειώσεων.

· Την κατασκευή νέου πύργου ελέγχου και πυροσβεστικού σταθμού.

· Την κατασκευή καταστημάτων αφορολόγητων ειδών – κυλικείων – γραφείων εμπορικής χρήσης και χώρων στάθμευσης οχημάτων.

Οφέλη:

· Άμεση βελτίωση συνδεσιμότητας της Πάρου με την ηπειρωτική χώρα και το εξωτερικό και

· Διεύρυνση της τουριστικής αγοράς του εσωτερικού και του εξωτερικού.

· Αύξηση της απασχόλησης με τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν τόσο κατά την εκτέλεση των έργων, όσο και κατά τη λειτουργία του αεροδρομίου.

· Προσέλκυση νέων επενδύσεων στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας της ιδιαίτερης τοπικής φυσιογνωμίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Σφήνα» της ΕΚΤΕΡ στον διαγωνισμό 46 εκατ. ευρώ για το αεροδρόμιο Πάρου

gazzetta
gazzetta reader insider insider