Τράπεζες
21-07-2021 | 13:36

Τρ. Πειραιώς: Διακρίσεις της Μονάδας Οικονομικής Ανάλυσης στα Focus Economics Analyst Forecast Awards

Newsroom
Μοιράσου το
Τρ. Πειραιώς: Διακρίσεις της Μονάδας Οικονομικής Ανάλυσης στα Focus Economics Analyst Forecast Awards
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μεταξύ των κορυφαίων διεθνώς για την ακρίβεια των εκτιμήσεων της αναδείχθηκε η Μονάδα Οικονομικής Ανάλυσης της Τράπεζας Πειραιώς, λαμβάνοντας τρεις σημαντικές διακρίσεις, κατά την συμμετοχή της στα Focus Economics Analyst Forecast Awards 2021.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα Focus Economics Analyst Forecast Awards επιβραβεύουν την ορθότητα των οικονομικών εκτιμήσεων σε έξι βασικούς οικονομικούς δείκτες (ΑΕΠ, δημοσιονομικό ισοζύγιο, πληθωρισμός, επιτόκια, συναλλαγματικές ισοτιμίες, ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών) σε 91 χώρες και για τις χρηματιστηριακές τιμές 23 εμπορευμάτων και μετάλλων.

Η Μονάδα Οικονομικής Ανάλυσης της Τράπεζας Πειραιώς έλαβε δύο πρώτες θέσεις μεταξύ 50 διεθνών οργανισμών, τραπεζικών ιδρυμάτων και επενδυτικών οίκων για την εκτίμηση που διατύπωσε αναφορικά με την πορεία του ΑΕΠ και του πληθωρισμού της ευρωζώνης και βρέθηκε στην πρώτη τριάδα για την εκτίμησή της αναφορικά με την πορεία των επιτοκίων.

Επίσης, έλαβε την πρώτη θέση για τις εκτιμήσεις που αφορούν την πορεία της κυπριακής οικονομίας καθώς και την εξέλιξη του δημοσιονομικού ισοζυγίου και ήταν στη δεύτερη θέση για την εκτίμηση αναφορικά με την πορεία του ΑΕΠ της Κύπρου.

Oι διακρίσεις δίνονται με βάση τις μηνιαίες προβλέψεις των οικονομολόγων για διάστημα 22 μηνών. To Focus Economics είναι διεθνής οργανισμός με αντικείμενο την παροχή οικονομικών αναλύσεων και προβλέψεων για 131 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.