Διεθνή
21-07-2021 | 09:58

United Airlines: Ενίσχυση εσόδων στο β' τρίμηνο - Αυξάνει τις πτήσεις

Newsroom
Μοιράσου το
United Airlines: Ενίσχυση εσόδων στο β' τρίμηνο - Αυξάνει τις πτήσεις
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ζημιές ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο της χρονιάς η United Airlines, με τα έσοδά της σχεδόν να τετραπλασιάζονται από την περασμένη χρονιά, από τη σταδιακή ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών. 

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει να δημιουργήσει θετικά προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη για το γ' και δ' τρίμηνο του έτους και ότι σκοπεύει να αυξήσει τις πτήσεις ως απάντηση στην υψηλότερη ζήτηση ταξιδιών. 

Οι προσαρμοσμένες απώλειες καθαρών κερδών για τη United περιορίστηκαν στα 1,26 δισ. δολάρια ή 3,91 δολάρια ανά μετοχή στο τρίμηνο (σε ευθυγράμμιση με την εικόνα των αναλυτών) από 2,6 δισ. δολάρια ή 9,31 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Οι οικονομικές απώλειες της εταιρίας καταγράφηκαν στα 434 εκατ. δολάρια το β' τρίμηνο του έτους.

Η United ανακοίνωσε ότι αναμένει να είναι κερδοφόρα στο τρίτο και στο τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Τα λειτουργικά προσαρμοσμένα έσοδα της εταιρίας στο δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 5,47 δισ. δολάρια από περίπου 1,47 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα 5,35 δισ. δολαρίων.

Τα έσοδα δευτέρου τριμήνου της United καταγράφηκαν περίπου στο 50% από τα σχεδόν 10 δισ. έσοδα που είχε το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, πριν η ταξιδιωτική βιομηχανία δεχτεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία, αλλά αυξήθηκαν κατά 70% από τις αρχές του έτους. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.