PREMIA: Τι θα κάνουν οι βασικοί μέτοχοι σε περίπτωση υπερκάλυψης της ΑΜΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
PREMIA: Τι θα κάνουν οι βασικοί μέτοχοι σε περίπτωση υπερκάλυψης της ΑΜΚ
Σημειώνεται ότι οι μέτοχοι Sterner Stenhus Greece AB και NOE Μεταλλικές Κατασκευές Α.Ε. είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να καλύψουν νέες μετοχές με καταβολή μετρητών ποσού €5.000.001,12 και €500.001,12, αντίστοιχα.

Σε περίπτωση που υπάρξει υπερβάλλουσα ζήτηση για τις νέες μετοχές που προβλέπεται να εκδοθούν με καταβολή μετρητών στο πλαίσιο της την αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της PREMIA, ενδέχεται οι βασικοί μέτοχοί της, Sterner Stenhus Greece AB και NOE Μεταλλικές Κατασκευές Α.Ε. να καλύψουν λιγότερες (έως και καθόλου) νέες μετοχές με καταβολή μετρητών, διευκρινίζει η εισηγμένη σε ανακοίνωσή της.

Στην περίπτωση αυτή, οι νέες μετοχές θα διατεθούν σε τρίτους επενδυτές, ώστε να διευρυνθεί περαιτέρω η μετοχική βάση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η PREMIA AΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της που ελήφθη σήμερα, και με τη συναίνεση των κύριων μετόχων της, ανακοινώνει ότι σε περίπτωση που υπάρξει υπερβάλλουσα ζήτηση για τις νέες μετοχές που προβλέπεται να εκδοθούν με καταβολή μετρητών στο πλαίσιο της την αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της που αποφασίστηκε με τις από 03.06.2021 και 07.07.2021 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, δυνάμει της εξουσίας που παρασχέθηκε σε αυτό με την απόφαση της από 19.05.2021 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, οι οποίες διατίθενται μέσω δημόσιας προσφοράς και ιδιωτικής τοποθέτησης κατά το διάστημα από 14/7/2021 έως 23/7/2021, τότε ενδέχεται οι βασικοί μέτοχοι της Εταιρείας, Sterner Stenhus Greece AB και NOE Μεταλλικές Κατασκευές Α.Ε. να καλύψουν λιγότερες (έως και καθόλου) νέες μετοχές με καταβολή μετρητών προκειμένου αυτές να διατεθούν σε τρίτους επενδυτές ώστε να διευρυνθεί περαιτέρω η μετοχική βάση της Εταιρείας.

Σημειώνεται ότι οι μέτοχοι Sterner Stenhus Greece AB και NOE Μεταλλικές Κατασκευές Α.Ε. είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να καλύψουν νέες μετοχές με καταβολή μετρητών ποσού €5.000.001,12 και €500.001,12, αντίστοιχα, ενώ εάν τελικά δεν καλύψουν τις εν λόγω μετοχές, το τελικό ποσοστό συμμετοχής τους στην Εταιρεία μετά την Αύξηση (υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης της Αύξησης) θα διαμορφωθεί σε 42,85% και 7,86%, αντίστοιχα (αντί 46,83% και 8,26%, αντίστοιχα, στην περίπτωση που καλύψουν τις εν λόγω νέες μετοχές με καταβολή μετρητών)».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Premia Properties, η ΑΜΚ και το «στοίχημα» της AMBROSIA CAPITAL

gazzetta
gazzetta reader insider insider