Δισεκατομμυριούχος της K-Pop διπλασιάζει την περιουσία του μετά την προσθήκη του Τζάστιν Μπίμπερ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δισεκατομμυριούχος της K-Pop διπλασιάζει την περιουσία του μετά την προσθήκη του Τζάστιν Μπίμπερ
Ο Bang Si-hyuk, o ιδρυτής του γραφείου που βρίσκεται πίσω από το διάσημο boy-band της K-pop BTS, είδε τον πλούτο του να υπερδιπλασιάζεται μέσα σε λίγους μήνες χάρη στην άνοδο της μετοχής της εταιρείας του.

Ο Bang Si-hyuk, o ιδρυτής του γραφείου που βρίσκεται πίσω από το διάσημο boy-band της K-pop BTS, είδε τον πλούτο του να υπερδιπλασιάζεται μέσα σε λίγους μήνες χάρη στην άνοδο της μετοχής της εταιρείας του.

Η περιουσία του Bang ανέρχεται σε περίπου 3,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, καθώς η μετοχή της Hybe, που προηγουμένως ήταν γνωστή ως Big Hit Entertainment, εκτοξεύτηκε 130% από την είσοδό της στο χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας τον Οκτώβριο. Όταν τιμολογήθηκε η IPO της εταιρείας του, η καθαρή του αξία ήταν περίπου 1,5 δισ. δολάρια.

Είναι μια απόδειξη της δημοτικότητας των BTS, του γκρουπ που έχει βγάλει κάποια από τα άλμπουμ της K-pop με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

O Bang, ο οποίος ελέγχει το 34% της Hype και είναι γνωστός ως «Hitman» στη Νότια Κορέα, αποσύρθηκε από διευθύνων σύμβουλος για να αφοσιωθεί στον ρόλο του ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ανέφερε η εταιρεία αυτόν τον μήνα. Θα συνεχίσει επίσης να επιβλέπει τη μουσική παραγωγή.

Η Hybe ανακοίνωσε στις 2 Απριλίου ότι θα καταβάλει 1,05 δισ. δολάρια για την Ithaca Holdings, τον αμερικανικό μιντιακό όμιλο που βρίσκεται πίσω από τις καριέρες των Τζάστιν Μπίμπερ και Αριάνα Γκράντε. O Scooter Braun, επικεφαλής της Ithaca, έγινε συνδιευθύνων σύμβουλος της Hybe America μετά τη συμφωνία. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Braun ελέγχει μερίδιο 1% στην Hybe, αξίας 123,7 εκατ. δολαρίων. Τα επτά μέλη των BTS, όλοι κάτω από 30, μοιράζονται ίδια μερίδια αξίας 18,3 εκατ. δολαρίων έκαστο. Ο Μπίμπερ και η Γκράντε κατέχουν μερίδια αξίας 14,3 εκατ. δολαρίων το καθένα.

«Είμαι ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες αυτής της συμμαχίας», είχε δηλώσει ο Bieber μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider