Ελλάδα
09-07-2021 | 11:01

«Σφήνα» της ΕΚΤΕΡ στον διαγωνισμό 46 εκατ. ευρώ για το αεροδρόμιο Πάρου

Αεροδρόμιο Πάρου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η εταιρεία ΕΚΤΕΡ φέρεται να έχει δώσει την υψηλότερη έκπτωση, άνω του 31%, στον διαγωνισμό για το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, ύψους 46,2 εκατ. ευρώ, μετά και το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσφορά της ΕΚΤΕΡ απείχε αρκετά από τους επόμενους στη σειρά μειοδότες, μεταξύ των οποίων και ισχυρά σχήματα όπως η Intrakat (λέγεται για έκπτωση στο 10%-11%), η ΑΚΤΩΡ ή η ΑΒΑΞ, με εκπτώσεις κοντά στο 7%.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες η ΕΚΤΕΡ έχει το προβάδισμα, αν και σε όλους τους διαγωνισμούς υπάρχουν και άλλα βήματα μέχρι μια εταιρεία να ανακηρυχθεί οριστικός ανάδοχος.

Με την κατασκευή των νέων έργων στο αεροδρόμιο, το νησί της Πάρου θα αποκτήσει καλύτερη συνδεσιμότητα με την ηπειρωτική χώρα και το εξωτερικό και θα αποτελεί έναν ουσιαστικό συγκοινωνιακό κόμβο στην καρδιά των Κυκλάδων με δυνατότητα να προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες.

Το έργο περιλαμβάνει:

·       Την κατασκευή νέου κτιρίου αεροσταθμού  συνολικής έκτασης περίπου 12.000 τ.μ. και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου αυτού και του εσωτερικού υπηρεσιακού οδικού δικτύου αεροδρομίου.

·       Την Κατασκευή Φυλακίου ασφαλείας και τη δημιουργία μόνιμης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων μέσης ημερήσιας παροχής λυμάτων.

·       Την κατασκευή επεκτεινόμενου δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών και επεκτεινόμενου διαδρόμου προσαπογειώσεων.

·       Την κατασκευή νέου πύργου ελέγχου και πυροσβεστικού σταθμού.

·       Την κατασκευή καταστημάτων αφορολόγητων ειδών – κυλικείων – γραφείων εμπορικής χρήσης και χώρων στάθμευσης οχημάτων.

Οφέλη:

·       Άμεση βελτίωση συνδεσιμότητας της Πάρου με την ηπειρωτική χώρα και το εξωτερικό και

·       Διεύρυνση της τουριστικής αγοράς του εσωτερικού και του εξωτερικού.

·       Αύξηση της απασχόλησης με τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν τόσο κατά την εκτέλεση των έργων, όσο και κατά τη λειτουργία του αεροδρομίου.

·       Προσέλκυση νέων επενδύσεων στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας της ιδιαίτερης τοπικής φυσιογνωμίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.