Επιχειρήσεις | Διεθνή
05-07-2021 | 15:44

Airbus: Παρέδωσε περισσότερα από 70 τζετ τον Ιούνιο

Newsroom
Μοιράσου το
Airbus: Παρέδωσε περισσότερα από 70 τζετ τον Ιούνιο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Airbus παρέδωσε περισσότερα από 70 αεροπλάνα τζετ τον Ιούνιο, έναν από τους καλύτερους μήνες για τις παραδόσεις από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Με αυτή τη καταμέτρηση οι συνολικές παραδόσεις της εταιρείας για τους πρώτους έξι μήνες του έτους ανέρχονται σε πάνω από 290 αεροσκάφη, μια αύξηση περίπου 50% σε σχέση με πέρυσι. Η Airbus πρόκειται να δημοσιεύσει τα λογιστικά στοιχεία την Πέμπτη.

Η Airbus θα πρέπει επίσης να σημειώσει βελτιωμένες παραγγελίες για τον Ιούνιο μετά την εξασφάλιση συμφωνίας με την United Airlines Holdings, σύμφωνα με την οποία η αεροπορική εταιρεία πρόκειται να αγοράσει 70 αεροπλάνα από το μοντέλο Α321, αν και την μερίδα του λέοντος εξασφάλισε η ανταγωνιστική Boeing με συμφωνία για πώληση 200 737.

Η Airbus επικεντρώθηκε στη συνέχιση των παραδόσεων για να συνεχίσουν οι ταμειακές ροές και τα εργοστάσια να λειτουργούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η εταιρεία με έδρα την Τουλούζη, παρέδωσε 36 εμπορικά αεροσκάφη τον Ιούνιο του 2020.

Η Airbus έχει μείνει πίσω από την Boeing στις παραγγελίες για φέτος, καθώς ο αμερικανικός κατασκευαστής εργάζεται για την αποκατάσταση του 737 Max μετά από δύο θανατηφόρα ατυχήματα.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.