Ελλάδα
02-07-2021 | 19:36

Prodea: Πράσινο κοινό ομολογιακό δάνειο αξίας έως 300 εκατ. ευρώ

Newsroom
Μοιράσου το
Prodea: Πράσινο κοινό ομολογιακό δάνειο αξίας έως 300 εκατ. ευρώ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Tην έκδοση «πράσινου» κοινού ομολογιακού δανείου ποσού έως 300 εκατ. ευρώ, με ελάχιστο ποσό τα 250 εκατ. ευρώ με διάρκεια επταετίας αποφάσισε η Prodea.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίαση, «τη διάθεση των ομολογιών μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα και την εισαγωγή των ομολογιών προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σκοπός της εν λόγω έκδοσης είναι κυρίως η χρηματοδότηση αειφόρων επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία καθώς και η αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων που συνδέονται με ακίνητο το οποίο έχει αναπτυχθεί με βάση τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης, σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης του Green Bond Framework που έχει εκπονήσει η Εταιρεία επί τη βάσει των Green Bond Principles του οργανισμού International Capital Market Association (ICMA) (έκδοση Ιουνίου 2018) και εντός του πλαισίου που διαγράφει το άρθρο 22 του Ν. 2778/1999, ως εκάστοτε ισχύει.

Οι ειδικότεροι όροι του Ομολογιακού Δανείου και της δημόσιας προσφοράς θα περιληφθούν στο Πρόγραμμα Κοινού Ομολογιακού Δανείου και στο Ενημερωτικό Δελτίο, που θα εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα τεθούν στη διάθεση του επενδυτικού κοινού.

Το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης του Ομολογιακού Δανείου και της δημόσιας προσφοράς των ομολογιών, θα διαμορφωθεί το προσεχές διάστημα, κατόπιν λήψης της έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν στις χρηματαγορές. Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με την έκδοση του Ομολογιακού Δανείου με επόμενες ανακοινώσεις της.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ωριμάζει» η ομολογιακή έκδοση της Prodea Investments