Πλουσιότερος κατά 5,1 δισ. δολάρια ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ - Ξεπέρασε για λίγο τον Μπιλ Γκέιτς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλουσιότερος κατά 5,1 δισ. δολάρια ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ - Ξεπέρασε για λίγο τον Μπιλ Γκέιτς
Η τιμή της μετοχής του Facebook ενισχύθηκε σχεδόν 4,1% τη Δευτέρα, στέλνοντας για πρώτη φορά την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πάνω από το 1 τρισ. δολάρια.

Πλουσιότερος κατά 5,1 δισ. δολάρια είναι πλέον ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μετά το άλμα που κατέγραψε η μετοχή του Facebook στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα το αρμόδιο ομοσπονδιακό δικαστήριο στις ΗΠΑ απέρριψε την καταγγελία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου εναντίον του Facebook για τις φερόμενες ως αντίθετες για τον ανταγωνισμό πρακτικές του, που θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα την εκποίηση του Instagram από το Facebook και του WhatsApp.

Η τιμή της μετοχής του Facebook ενισχύθηκε σχεδόν 4,1% τη Δευτέρα, στέλνοντας για πρώτη φορά την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πάνω από το 1 τρισ. δολάρια και αυξάνοντας πάνω από 5 δισ. δολάρια την προσωπική περιουσία του CEO της εταιρείας.

Η άνοδος αυτή έφερε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ στην 4η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, ξεπερνώντας τον Μπιλ Γκέιτς, για πρώτη φορά. Όμως κράτησε για λίγες μόνο ώρες πριν σταθεροποιηθούν οι τιμές και «επανέλθει» στην 5η θέση της κατάταξης του Forbes.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση το Facebook δια χειρός... Δικαστηρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider