Ελλάδα
25-06-2021 | 07:58

Ποιες 5 αστυνομικές διευθύνσεις προωθεί η «Κτιριακές Υποδομές»

Ποιες 5 αστυνομικές διευθύνσεις προωθεί η «Κτιριακές Υποδομές»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Προ ημερών μόλις το insider σε σχετικό του θέμα για τον -εποπτευόμενο από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών- φορέα «Κτιριακές Υποδομές» έκανε αναφορά στην απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας να υποβάλει πρόταση στη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για την προώθηση του έργου κατασκευής/τεχνικής διαχείρισης κτιρίων στέγασης υπηρεσιών πέντε Αστυνομικών Διευθύνσεων, με το μοντέλο ΣΔΙΤ.

Χτες, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 υποβλήθηκε στη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, η Αίτηση Υπαγωγής (Προμελέτη Σκοπιμότητας) του έργου: «ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΝΤΕ (5) ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΕΣΩ ΣΔΙΤ».

Αυτές οι αστυνομικές διευθύνσεις προβλέπεται να κατασκευαστούν σε ΠΑΤΡΑ, ΛΕΥΚΑΔΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΒΕΡΟΙΑ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Παλιότερες πληροφορίες έκαναν λόγο για προώθηση του φακέλου ωριμότητας για τρεις Αστυνομικές Διευθύνσεις μέσω ΣΔΙΤ (Καρδίτσας, Ημαθίας και Λευκάδας), αλλά η ΚΤΥΠ προφανώς προωθεί διαγωνισμό για 5 μονάδες, σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο.

Όπως αναφέρεται σχετικά από το υπ. Προστασίας του Πολίτη, η αίτηση υποβλήθηκε από την ΚΤΥΠ Α.Ε. (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ), με την οποία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σύνηψε Μνημόνιο Συνεργασίας, σύμφωνα με το οποίο η ΚΤΥΠ Α.Ε αναλαμβάνει υποχρεώσεις Αναθέτουσας Αρχής, ώστε να διενεργήσει τη διαγωνιστική διαδικασία ανάθεσης του έργου, να υπογράψει τη σύμβαση σύμπραξης με τον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης (Ι.Φ.Σ.) και να παρακολουθήσει την εκτέλεση της σύμβασης σύμπραξης.

Προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποτελεί η στέγαση των υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων της ΕΛ.ΑΣ, στο άμεσο μέλλον, σε σύγχρονα κτίρια, σε νευραλγικά επιχειρησιακά σημεία των πόλεων, ώστε αφενός μεν να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες, προς τον πολίτη και τους εργαζόμενους, υπηρεσίες, αφετέρου δε να εξοικονομηθούν πόροι που θα διατίθενται για τους σκοπούς και τους στόχους της καλύτερης αστυνόμευσης των πόλεων. Εκτός των ΣΔΙΤ εντάσσεται και η κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων ή η ανακαίνιση υπαρχουσών, μέσω της συνήθους διαδικασίας των δημοσίων συμβάσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.