Ελληνικό-Lamda: Ξεκινάει μια νέα εποχή για την Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνικό-Lamda: Ξεκινάει μια νέα εποχή για την Ελλάδα
ελληνικό
Το έργο θα γράψει ιστορία μεταξύ άλλων και για τη διαφάνεια που θα το χαρακτηρίζει, υποστηρίζει η διοίκηση της Lamda Development.

Ξημερώνει μια νέα εποχή για την Ελλάδα, καθώς το έργο αυτό δεν είναι μόνο έργο της Lamda Development αλλά όλων των Ελλήνων, δήλωσε ο CEO της εισηγμένης, Οδυσσέας Αθανασίου, αναφερόμενος στο project του Ελληνικού. Εντός 48 ωρών υπογράφεται η σύμβαση ανάμεσα στην εταιρεία και το Δημόσιο και μπαίνουν 300 εκατομμύριά στα ταμεία του κράτους. Ο κ. Αθανασίου κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. ανέφερε ότι η μετοχή της Lamda είναι μία από τις πλέον υποτιμημένες του Χρηματιστηρίου και μέσα στους επόμενους μήνες θα φανεί πόσο υποτιμημένη είναι η αξία της.

Η εισηγμένη θα ενημερώνει συνεχώς το κοινό για το έργο του Ελληνικού, ήδη έχει ανακοινώσει νέες συνεργασίες πριν την υπογραφή ενώ μεγάλες Ελληνικές και ξένες συνεργασίες για το Ελληνικό είναι προ των πυλών. «Υπομονή λίγων εβδομάδων, υποσχόμαστε νέες εκπλήξεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda.

Σημειώνεται επίσης ότι με φανερή τη συναισθηματική του φόρτιση, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Οδυσσέας Αθανασίου ευχαρίστησε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, τον βασικό μέτοχο κ. Σπύρο Λάτση. Συγκινημένος ο κ. Αθανασίου μίλησε για τρεις περιόδους σταθμούς για την έμπρακτη στήριξη του κ. Λάτση καθώς και την πίστη στο όραμα του Ελληνικού. Ο κ. Αθανασίου χαρακτήρισε τον κ. Λάτση ως τον μεγάλο οραματιστή του Ελληνικού.

H Lamda δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ενίσχυση της διαφάνειας σε όλες της διαδικασίες (μεταξύ των οποίων ανεξαρτησία επιτροπών τεχνικής και οικονομικής αξιολόγησης​, πολλαπλά επίπεδα εγκρίσεων, ανταγωνιστικές διαδικασίες υποβολής προσφορών - RfP​). H εταιρία θα κάνει τα έργα στο Ελληνικό, ύψους 7 δις, με απόλυτη διαφάνεια και ακεραιότητα. Το έργο θα γράψει ιστορία μεταξύ άλλων και για τη διαφάνεια που θα το χαρακτηρίζει.

Αναφορικά με τις πωλήσεις κατοικιών:

Οι προκαταβολές των πωλήσεων θα ανακοινωθούν μετά τη Μεταβίβαση. Μεγάλες εκπλήξεις κρύβει η Lamda για τις πωλήσεις. Θα ξεπεράσoυν κατά πολύ τα €15 εκατ που είχαν προϋπολογιστεί. Η Lamda είχε ανακοινώσει για την πρώτη πενταετία τη δημιουργία 400 κατοικιών. Φαίνεται όμως ότι θα ξεπεράσουν τις 1400. Οι προϋπολογισμένες πωλήσεις κατοικιών για τον πρώτο χρόνο αναφερόταν σε 15, όμως είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία.

Να σημειωθεί ότι η Lamda ξεκινάει από έργα που θα φέρουν τουρισμό στην Ελλάδα (παράκτιο μέτωπο, πάρκο, αθλητικές και εμπορικές εγκαταστάσεις).

Η Lamda έχει αποδείξει ότι βρίσκεται πάντα δίπλα στους πολίτες καθώς το έργο αφορά όλους τους Έλληνες, μοιράζεται τα σχέδια της και ακούει τις δικές τους ανάγκες. Για αυτό και ξεκινάει σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων της προόδου του έργου. Θα αφουγκραζόμαστε συνέχεια τον παλμό της κοινωνίας τόνισε ο κ. Αθανασίου.

Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 7/7 και θα αφορά στα αρχιτεκτονικά σχέδια του πρώτου ουρανοξύστη στην Ελλάδα, του Marina Tower, ενός από τους μεγαλύτερους πράσινους ουρανοξύστες στον κόσμο και η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 14/7 και θα αφορά στο σχεδιασμό της ανάπτυξης του παράκτιου μετώπου και στα αρχιτεκτονικά σχέδια της Marina Galleria στον Άγιο Κοσμά.

Επόμενες παρουσιάσεις εντός του 2021 θα αφορούν τα εξής:

Οικιστικές αναπτύξεις παράκτιου μετώπου​

Ξενοδοχειακές αναπτύξεις παράκτιου μετώπου​

Σύγχρονο πάρκο αθλητικών εγκαταστάσεων​

Εμπορικό κέντρο Λεωφ. Βουλιαγμένης​

Πύργος πολλαπλών χρήσεων Λεωφ. Βουλιαγμένης​

Μητροπολιτικό Πάρκο​

Βιώσιμη ανάπτυξη​

Σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές

Η επικοινωνία με το κοινό θα περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία websites του έργου αλλά και των επιμέρους αναπτύξεων και τη δημιουργία App με σκοπό την αμεσότητα της επικοινωνίας και της ενημέρωσης για τις εξελίξεις προς το ευρύ κοινό.

Σκοπός της Lamda για τα επόμενα χρόνια είναι οι συνεργασίες με τους καλύτερους στο είδος τους. Έχουν ήδη υπογραφεί συμφωνίες με κορυφαίους Ελληνικούς ομίλους όπως TΕΜΕΣ και FOURLIS και αναμένεται τους επόμενους μήνες να ανακοινωθούν συμφωνίες σε τομείς όπως ο Αθλητισμός (250 στρέμματα αθλητικών εγκαταστάσεων με στόχο μεταξύ άλλων τη δημιουργία ακαδημιών αθλητισμού) ​η Εκπαίδευση (η εταιρεία είναι σε συζητήσεις με τα καλύτερα εκπαιδευτήρια στην Ελλάδα άλλα και με ιδρύματα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση),​ η Υγεία και Ευεξία​. Οι αναπτύξεις αυτές θα αναδείξουν την χώρα και θα ενισχύσουν τον τουρισμό κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

Αναφορικά με το προσωπικό η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μεγάλη αύξηση προσωπικού με ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρία από το εξωτερικό και έμπρακτη συμβολή στο brain gain.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider