Τα σχέδια της PeopleCert μετά την εξαγορά σταθμό της βρετανικής Axelos έναντι 450 εκατ. ευρώ

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα σχέδια της PeopleCert μετά την εξαγορά σταθμό της βρετανικής Axelos έναντι 450 εκατ. ευρώ
H PeopleCert στήνει παγκόσμιο κόμβο στην Ελλάδα μετά και την εξαγορά της βρετανικής Axelos.

Μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές ξένης εταιρείας από ελληνική πραγματοποίησε τις τελευταίες ώρες η PeopleCert, η εταιρεία πιστοποιήσεων η οποία έχει ως βάση τη χώρα μας και δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος για τη συμφωνία απόκτησης του 100% της βρετανικής Axelos, μιας εταιρείας κοινοπραξίας που δημιουργήθηκε το 2013 από το Υπουργικό Συμβούλιο (Cabinet Office) της κυβέρνησης του Ηνωμένου και της Capita plc (CPI.L), έναντι του ποσού των 450 εκατ. ευρώ (380 εκατ. στερλίνες).

Η προσθήκη της Axelos στην PeopleCert η οποία κατέχει ηγετική θέση στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων, χαρακτηρίστηκε ως τον μεγαλύτερο σταθμό στην μέχρι τώρα πορεία της εταιρείας από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της, κ. Βύρωνα Νικολαΐδη ενώ βαρύνουσας σημασίας χαρακτηρίστηκε και για την Ελλάδα αφού θα δημιουργήσει στη χώρα ένα μεγάλο τεχνολογικό hub.

Η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί με δανεισμό - η εταιρεία θα προχωρήσει στην έκδοση ευρωομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ και θα συμπληρωθεί και από ίδια κεφάλαια, τα οποία θα ενισχυθούν μετά και την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της PeopleCert της αμερικανικής FTV Capital. Όπως διευκρινίστηκε σε σχετική ενημέρωση η τελευταία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο θα αποκτήσει μειοψηφικό ποσοστό 20% στην ελληνική εταιρεία.

Η Axelos η οποία αναπτύσσει και προωθεί παγκόσμιες μεθοδολογίες για τη διαχείριση έργων (Project Management) και των ψηφιακών υπηρεσιών (IT & Digitally enabled services), συμπεριλαμβανομένων των PRINCE2 και ITIL, συνεργάζεται με την PeopleCert ήδη από το 2014 ενώ από το 2018 αποτελεί αποκλειστικό συνεργάτη για τη διάθεση των προγραμμάτων της παγκοσμίως. Αυτός είναι και ο λόγος που η ελληνική εταιρεία αποφάσισε να συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία για την πώλησή της. Η συμφωνία έχει πλέον υπογραφεί και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά και την έγκριση των μετόχων και πιστωτών της Capita καθώς και της κυπριακής Αρχής Ανταγωνισμού.

Στόχος της εξαγοράς είναι η PeopleCert να ενισχύσει περαιτέρω την θέση της στον ευρύτερο κλάδο των πιστοποιήσεων και να μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο τεχνολογικό Hub το οποίο θα προσελκύσει στην έδρα του ακόμα περισσότερους εργαζόμενους υψηλού επιπέδου και κατάρτισης. Άλλωστε οι μεθοδολογίες της Axelos υιοθετούνται ευρέως από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε περισσότερες από 200 χώρες για τη βελτίωση επαγγελματιών δεξιοτήτων, με στόχο να βοηθούν τόσο τα άτομα όσο και τους οργανισμούς να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Να σημειωθεί ότι από το 2020 μέχρι και σήμερα η PeopleCert έχει υπερδιπλασιάσει το προσωπικό της απασχολώντας πλέον 700 άτομα. Το 85% των εργαζομένων της μάλιστα εδράζεται στην Ελλάδα και η πλειονότητα αυτών είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου με master ή διδακτορικό.

Η εταιρεία παρέχει πιστοποιήσεις για επαγγελματικές δεξιότητες σε 700 γνωστικά πεδία και συγκαταλέγεται στις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τη βρετανική AXELOS εξαγόρασε η PeopleCert - Στα 450 εκατ. ευρώ η αξία της

Microsoft & PeopleCert: Μια συμμαχία βασισμένη στο cloud με στόχο την παγκόσμια επέκταση

Peoplecert: Υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με το γαλλικό κράτος

gazzetta
gazzetta reader insider insider