Τράπεζες
22-06-2021 | 17:35

Γ. Χαντζηνικολάου: Μοναδική ευκαιρία το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» για μόχλευση των κεφαλαίων με υγιή τραπεζικό δανεισμό

Νένα Μαλλιάρα
Μοιράσου το
Γ. Χαντζηνικολάου: Μοναδική ευκαιρία το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» για μόχλευση των κεφαλαίων με υγιή τραπεζικό δανεισμό
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Η ενεργοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» που παρουσίασε η κυβέρνηση στο πλαίσιο αξιοποίησης των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης “Next Generation EU” για την περίοδο 2021-2026, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη σημαντική αύξηση των επενδύσεων στην χώρα μας και την επιτάχυνση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τρ. Πειραιώς, ο Πρόεδρος της Τράπεζας, Γιώργος Χαντζηνικολάου. Όπως είπε, για την Τράπεζα Πειραιώς η υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» δημιουργεί μια μοναδική ευκαιρία να αξιοποιηθούν αυτά τα κεφάλαια και να συμπληρωθούν με υγιή τραπεζικό δανεισμό, προς όφελος των πελατών της, βοηθώντας την υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα να ξεπεράσει τις συνέπειες της ύφεσης και να αποτελέσει και πάλι κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα.

Ο κ. Χαντζηνικολάου ανέφερε ότι με την έναρξη των εμβολιαστικών προγραμμάτων που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις σε όλον τον πλανήτη από τα τέλη του 2020 και την ιδιαίτερα επιτυχή υλοποίησή του στη χώρα μας, δημιουργούνται οι συνθήκες για μια επιστροφή στην κανονικότητα, και σε μια τροχιά ανάπτυξης.

«Σε αυτό το αβέβαιο περιβάλλον, η ενισχυμένη κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας Πειραιώς, τα σημαντικά μας αποθέματα ρευστότητας, σε συνδυασμό με την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητά μας, αλλά και τις άμεσες επεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, μας επέτρεψαν το 2020 να ανταπεξέλθουμε στην κρίση που δημιούργησε η υγειονομική κρίση, παρέχοντας ρεκόρ χρηματοδότησης, αλλά και χείρα βοηθείας, στους πελάτες μας», είπε ο Πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς. 

Ο κ. Χαντζηνικολάου τόνισε ότι με την αξιοπιστία που έχει δημιουργήσει, όπως και την εμπιστοσύνη που έχει εμπνεύσει, τόσο στο διεθνές όσο και στο εσωτερικό επενδυτικό κοινό, η Τρ. Πειραιώς άντλησε 2 δισ. ευρώ. Τα νέα κεφάλαια τής επιτρέπουν να προχωρήσει στην ταχύτερη εξυγίανση του ισολογισμού της και δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ταυτόχρονα, η Τράπεζα υλοποιεί με συνέπεια και επιτυχία ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πρόγραμμα με την επωνυμία “Sunrise”, με το οποίο γυρίζει οριστικά σελίδα και πάει μπροστά, με μια πολύ πιο ισχυρή βάση και σε μια πορεία ανάπτυξης, όπως τόνισε ο κ. Χαντζηνικολάου. Το  πρόγραμμα “Sunrise”, είπε, δίνει την ευκαιρία να ενσωματωθούν στις λειτουργίες της Τρ. Πειραιώς οι νέες τεχνολογίες και η ψηφιοποίηση, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, την περαιτέρω μείωση των δαπανών μέσω αυτοματοποίησης, και την αύξηση της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας.

«Στόχος όλων αυτών των κινήσεων είναι να δημιουργήσουμε αξία για όλους, τους πελάτες μας, τους εργαζόμενους μας, τη κοινωνία στην οποία ζούμε, αλλά κυρίως για τους μέτοχους μας, που με υπομονή περιμένουν χρόνια για την ανταμοιβή τους. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων άνω από 10%», είπε ο Πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρ. Μεγάλου: Διανοίγονται σημαντικές προοπτικές για την Τρ. Πειραιώς – Στόχος νέα δάνεια άνω των 22 – 23 δισ. έως το 2024