Ελλάκτωρ: Στον «αέρα» η συμμετοχή της Greenhill στη Γενική Συνέλευση – Διακοπή για... εξουσιοδοτήσεις

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάκτωρ: Στον «αέρα» η συμμετοχή της Greenhill στη Γενική Συνέλευση – Διακοπή για... εξουσιοδοτήσεις
Εκτός Γ.Σ. έθεσε αρχικά τους εφοπλιστές το προεδρείο. Νομικές εμπλοκές και… μεταφράσεις. Διάλειμμα για αναζήτηση εγγραφών εκχώρησης δικαιωμάτων ψήφου.

Μια νέα νομική διένεξη ανάμεσα στους εκπροσώπους της Greenhill και του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης της Ελλάκτωρ, υπό τον κ. Μυλωνογιάννη, έχει προκαλέσει από την πρώτη στιγμή εμπλοκή στη Γ.Σ. της κατασκευαστικής. Ο πρόεδρος της εταιρείας δεν έχει κάνει δεκτή την εκπροσώπηση της Greenhill Investments των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Ι. Καϋμενάκη στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων καθώς δεν έχει κάνει αποδεκτό έγγραφο της Aiolos, σύμφωνα με το οποίο το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου (54,18 εκατ. μετοχές, ή αλλιώς 25,58%) έχει παραχωρηθεί στη Greenhill.

Ο κ. Μυλωνογιάννης έδωσε περιθώριο μισής ώρας για να στείλει η πλευρά της Greenhill σχετικό έγγραφο με τις απαραίτητες εκχωρήσεις-εξουσιοδοτήσεις και κατόπιν να μπει προς ψήφιση η συμμετοχή του fund στη Γ.Σ., ενώ η πλευρά των εφοπλιστών που εκπροσωπείται από τον δικηγόρο κ. Μπρέγιαννο και τον Αλ. Εξάρχου ζήτησε περισσότερο χρόνο κάνοντας λόγο για παρανομία και πιθανές ποινικές ευθύνες.

Με βάση τα όσα ανέφερε αρχικά πρόεδρος της Ελλάκτωρ η συμμετοχή στη συνέλευση ανέρχεται στο 48,62% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου (εκτός η Greenhill). To προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης ισχυρίζεται ότι η Greenhill δεν μπορεί να συμμετέχει καθώς τα στοιχεία που διαθέτει από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών είναι αντίθετα με όσα ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι της Greenhill. Να σημειωθεί ότι παρουσιάστηκαν διάφορα έγγραφα και έγινε πόλεμος… νομικών ερμηνειών αλλά και μεταφράσεων που τελικά κατέληξε στο να δοθεί χρονικό περιθώριο για να εμφανίσουν οι εκπρόσωποι των εφοπλιστών σχετική εξουσιοδότηση.

Πάντως, ο εκπρόσωπος της Greenhill κ. Μπρέγιαννος αντέδρασε και έσπευσε να επικαλεστεί έγγραφο της 14ης Ιουνίου 2021 της Aiolos προς την Ελλάκτωρ, ισχυριζόμενος ότι αποτελεί νομιμοποιητικό έγγραφο που παραχωρεί τα δικαιώματα άσκησης των δικαιωμάτων ψήφου στη Greenhill.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider