Πλαίσιο: Αλλαγή ΔΣ και νέες επενδύσεις σε logistics

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλαίσιο: Αλλαγή ΔΣ και νέες επενδύσεις σε logistics
Στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα παραμένει μόνο ο Κώστας  Γεράρδος. Αντιπρόεδρος του ΔΣ θα αναλάβει ο Απόστολος Ταμβακάκης.

Σε νέα εποχή περνά το Πλαίσιο με τον ιδρυτή της εταιρείας Γιώργο Γεράρδο να αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου παραμένοντας ωστόσο εκτελεστικός πρόεδρος και το 6μελες ΔΣ να ανοίγει την πόρτα του σε γνωστά και έμπειρα στελέχη της αγοράς, όπως ο Απόστολος Ταμβακάκης. Παράλληλα η επιχείρηση συνεχίζει τις επενδύσεις της σε υποδομές logistics, αφού όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, προχωρά στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της εταιρείας Ακρίτας στην περιοχή της Μαγούλας.

Αναλυτικότερα, το νέο διοικητικό συμβούλιο όπως αυτό διαμορφώθηκε από τη σημερινή Γενική Συνέλευση εκτός των Γιώργου και Κώστα Γεράρδου θα συμμετέχουν η οικονομική διευθύντρια της εταιρείας Κατερίνα Βασιλάκη και ως ανεξάρτητα μέλη οι: Απόστολος Ταμβακάκης, Κώστας Μητρόπουλος και Αλέξης Πιλάβιος, οι οποίοι θα στελεχώσουν και την επιτροπή ελέγχου της εταιρείας.

Επιπλέον, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα παραμένει μόνο ο Κώστας Γεράρδος. Αντιπρόεδρος του ΔΣ θα αναλάβει ο Απόστολος Ταμβακάκης, ο οποίος όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Γεράρδος θα «βοηθήσει με την εμπειρία του να δούμε με άλλη οπτική το όλο σχέδιο ανάπτυξης της εταιρείας».

Όσον αφορά την νέα επένδυση, η εταιρεία θα προχωρήσει στην υπογραφή προσυμφώνου για την εξαγορά των εγκαταστάσεων της Ακρίτας στη Μαγούλα έναντι 2,9 εκατ ευρώ. Πρόκειται για 6.350 τ.μ. κτηριακών εγκαταστάσεων σε 16 στρέμματα οικοπέδου το οποίο συνορεύει με τις υπάρχουσες αποθήκες της Πλαίσιο.

Παρότι όπως διευκρινίστηκε η εξαγορά θα ολοκληρωθεί ανάλογα με τις εξελίξεις στην Ακρίτας, μέχρι τότε θα έχει προχωρήσει η εκμίσθωση και η χρήση του συγκεκριμένου ακινήτου.

Στόχος της νέας επένδυσης, όπως επισημάνθηκε, είναι να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εξυπηρέτηση των πελατών, ιδίως σε περιόδους αιχμής. Αυτός είναι και ο λόγος που και αυτή η εγκατάσταση θα εξοπλιστεί με υπερσύγχρονου αυτοματισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν της εξαγοράς η Πλαίσιο θα έχει ιδιόκτητους χώρους αποθήκευσης 40 χιλ. τ.μ. σε έκταση 74 στρεμμάτων, ενώ οι συνολικοί αποθηκευτικοί χώροι ανέρχονται πλέον στα 50 χιλ. τ.μ. σε έκταση 100 στρεμμάτων.

Πέρα από τα παραπάνω η γενική συνέλευση ενέκρινε επίσης τη διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider