Επιχειρήσεις | Ελλάδα
07-06-2021 | 18:39

Βράβευση της Χαλκόρ για την ανακύκλωση χαλκού και κραμάτων χαλκού

Newsroom
Μοιράσου το
Βράβευση της Χαλκόρ για την ανακύκλωση χαλκού και κραμάτων χαλκού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Χαλκόρ, τομέας σωλήνων χαλκού της ElvalHalcor διακρίθηκε για την υπεύθυνη πρακτική της σχετικά με την ανακύκλωση χαλκού και κραμάτων χαλκού, στο πλαίσιο του θεσμού «Bravo Sustainability Dialogue & Awards», που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.

Συμμετέχοντας στην εκδήλωση αυτή, με σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Νίκος Μαρινάκης, Διευθυντής Εργοστασίου Χύτευσης-Τήξης της Χαλκόρ, δήλωσε ότι: «Για εμάς στην ElvalHalcor το υπεύθυνο επιχειρείν με κριτήρια βιωσιμότητας, παίζει σημαντικό ρόλο για την επιτυχημένη δραστηριότητα και μακρόχρονη πορεία μας. Επενδύουμε σταθερά στη βιώσιμη ανάπτυξη και την εφαρμογή υπεύθυνων πρακτικών. Ως εκ τούτου δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανακύκλωση και υλοποιούμε εκτεταμένο πρόγραμμα χρήσης ανακυκλωμένου χαλκού ή αλουμινίου ως πρώτη ύλη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για τη Χαλκόρ, τον τομέα σωλήνων χαλκού της ElvalHalcor, το 2020 οι ανάγκες σε πρώτες ύλες καλύφθηκαν σε ποσοστό 55% από δευτερογενείς πηγές δηλαδή από σκραπ χαλκού, προερχόμενο από συλλογή προϊόντων μετά το τέλος του κύκλου ζωής τους. Στρατηγικά επιδιώκουμε τη συνεχώς αυξητική ενσωμάτωση του σκραπ χαλκού ως πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων μας, συμβάλλοντας έτσι στην κυκλική οικονομία, με στόχο την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Χαλκόρ, αποτελεί τον μεγαλύτερο ανακυκλωτή χαλκού και κραμάτων χαλκού στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει σημαντικά τη χρήση σκραπ, ανακυκλώνοντας σημαντικές ποσότητες σκραπ μετάλλου. Συγκεκριμένα την τελευταία πενταετία μόνον, ο τομέας σωλήνων χαλκού της ElvalHalcor έχει ανακυκλώσει περίπου 230.000 τόνους χαλκού. Σημειώνεται ότι η διάκριση στα “Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2020» έγινε από κοινού με την Elval που αποτελεί τον τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor για την υπεύθυνη πρακτική ανακύκλωσης χαλκού και αλουμινίου αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.