Creta Farms: Αλλαγή επωνυμίας για την «παλιά» εταιρεία, νέα σχέδια για την «καινούρια»

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Creta Farms: Αλλαγή επωνυμίας για την «παλιά» εταιρεία, νέα σχέδια για την «καινούρια»
Σχετικά με την αλλαγή της επωνυμίας, πηγές της εταιρείας σημειώνουν πως αφορά στην παλαιά εταιρεία, ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ, σε εκτέλεση σχετικού όρου της συμφωνίας εξυγίανσής της, προκειμένου, να αποφεύγεται η σύγχυση με τη νέα εταιρεία, ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΒΕΕ.

Tη σύνδεση με την «παλιά» εταιρεία, επιχειρεί να «κόψει» ακόμη και ως προς την επωνυμία, η αλλαντοβιομηχανία Creta Farms που έχει πλέον περάσει στον έλεγχο του Ομίλου Impala, συμφερόντων του Δημήτρη Βιτζηλαίου. Έτσι οι μέτοχοι καλούνται σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου να εγκρίνουν την αλλαγή επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου της Creta Farms AEBE σε «Αλλαντοβιομηχανία Ρεθύμνου».

Όπως εξηγούν πηγές της εταιρείας στο insider.gr, η αλλαγή της επωνυμίας αφορά στην παλαιά εταιρεία -ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ-, σε εκτέλεση σχετικού όρου της συμφωνίας εξυγίανσής της, προκειμένου, όπως σημειώνουν, να αποφεύγεται η σύγχυση με τη νέα εταιρεία - ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΒΕΕ- στην οποία έχει ήδη μεταβιβαστεί το βιώσιμο τμήμα της επιχείρησης με την, από 05.02.2020 «Συμφωνία Εξυγίανσης – Μεταβίβαση Επιχείρησης».

Ουσιαστικά δηλαδή η εταιρεία Impala Hellas η οποία είχε συσταθεί στις 8 Ιανουαρίου του 2020 με μοναδικό μέτοχο την Bella Bulgaria της Ιmpala Invest και η οποία πήρε τον έλεγχο της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, θα κατέχει πλέον την επωνυμία Creta Farms. Άλλωστε, με τη συμφωνία εξυγίανσης όλα τα σήματα και οι ευρεσιτεχνίες Creta Farms έχουν μεταβιβαστεί στη νέα εταιρεία, η οποία ήδη παράγει και διαθέτει όλα τα προϊόντα της αλλαντοβιομηχανίας. Αντίθετα η επωνυμία «Αλλαντοβιομηχανία Ρεθύμνου» αφορά στην παλιά εταιρεία που με βάση το σχέδιο εξυγίανσης διατήρησε μέρος των οφειλών ως μη μεταβιβαζόμενο παθητικό.

Την ίδια στιγμή η η κρητική αλλαντοβιομηχανία, η οποία πριν από περίπου δύο χρόνια είχε βρεθεί κοντά στην κατάρρευση εν μέσω της διαμάχης των βασικών μετόχων της, αδελφών Δομαζάκη, συνεχίζει την προσπάθεια, υπό τη νέα διοίκηση πλέον, για «επιστροφή» κοντά στα μερίδια που είχε κάποτε στην αγορά των αλλαντικών.

Στο πλαίσιο αυτό στρέφει το βλέμμα και προς νέα προϊόντα σε μία περίοδο άλλωστε που στον κλάδο των τροφίμων γενικότερα παρατηρείται έντονη κινητικότητα σε όλα τα πεδία. Σε συνέντευξή του στο insider.gr τον περασμένο Νοέμβριο ο Δημήτρης Βιτζηλαίος είχε αναφερθεί στην επιθυμία για νέους καινούριους κωδικούς κατεψυγμένων καθώς και για vegan προϊόντα, μίας κατηγορίας που αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Υπενθυμίζεται ότι υπό τον έλεγχο του Δημήτρη Βιτζηλαίου είναι και η Λακωνική Τροφίμων με τις δύο εταιρείες ουσιαστικά τους τελευταίους μήνες να λειτουργούν συμπληρωματικά.

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά μεγέθη της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας για το 2020, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι συνολικές πωλήσεις έτους ανήλθαν σε 82 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για την περίοδο διαμορφώθηκαν στα 4,6 εκατ. ευρώ ενώ ενισχύθηκε και η ρευστότητα της εταιρείας με 13 εκατ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider