Deal 5,3 δισ. δολ. από τις KKR και CD&R για την εξαγορά της Cloudera

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deal 5,3 δισ. δολ. από τις KKR και CD&R για την εξαγορά της Cloudera
Οι εταιρείες private equity KKR και Clayton Dubilier συμφώνησαν να εξαγοράσουν την  Cloudera για σχεδόν 5,3 δισ. δολάρια.

Οι εταιρείες private equity KKR και Clayton Dubilier συμφώνησαν να εξαγοράσουν την Cloudera για σχεδόν 5,3 δισ. δολάρια. Οι δύο εταιρείες θα πληρώσουν 16 δολάρια για κάθε μετοχή της εταιρείας data-cloud, τίμημα που αντιπροσωπεύει premium σχεδόν 24% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Ιδρυθείσα το 2008 από μία ομάδα μηχανικών υπολογιστών από τις Google, Facebook, Oracle και Yahoo, η Cloudera ήταν ένας από τους αρχικούς παίκτες στο λογισμικό ανοιχτού κώδικα Hadoop, το οποίο επιτρέπει τη γρήγορη επεξεργασία μεγάλης ποσότητας δεδομένων. Αλλά δυσκολεύτηκε να κάνει στροφή στο κυρίαρχο πλέον δημόσιο cloud, όπου καλείται να αντιμετωπίσει σφοδρό ανταγωνισμό από πολύ μεγαλύτερες εταιρείες, όπως η Amazon Web Services της Amazon.com.

Η μετοχή της Cloudera είχε ταραχώδη πορεία από το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο το 2017. Διαπραγματεύεται κάτω από την αρχική τιμή της IPO και έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 8% από τις αρχές του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider