Η Nike πήρε «διαζύγιο» από τον Νεϊμάρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Nike πήρε «διαζύγιο» από τον Νεϊμάρ
Η Nike ανακοίνωσε ότι βάζει τέλος στη συνεργασία της με τον Νεϊμάρ, μετά από άρνηση του ποδοσφαιρικού αστέρα να συνεργαστεί με την έρευνα για σεξουαλική επίθεση.

Η Nike ανακοίνωσε ότι έβαλε τέλος στη συνεργασία της με τον Νεϊμάρ, επειδή ο αστέρας του ποδοσφαίρου αρνήθηκε να συνεργαστεί με μια έρευνα για υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση.

«Η Nike τερματίζει τη συνεργασία της με τον αθλητή επειδή αρνήθηκε να δείξει καλή πίστη στην έρευνα για την αξιοπιστία των ισχυρισμών μιας υπαλλήλου για επιλήψιμη πράξη», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πέρυσι το καλοκαίρι ότι είχε τραβήξει χωριστούς δρόμους με τον Neymar αλλά χωρίς να αιτιολογήσει την ξαφνική της κίνηση. Η WSJ είχε μεταδώσει τότε ότι το συμβόλαιο του Neymar με την Nike είχε ακόμη 8 χρόνια για να λήξει.

Η Nike δήλωσε ότι είναι «βαθιά ενοχλημένη» από περιστατικό που φέρεται να συνέβη το 2016 σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της υπαλλήλου. Σύμφωνα με την εταιρεία, η υπάλληλος έκανε την αναφορά το 2018 και αρχικά ήθελε να το κρατήσει κρυφό και να αποφύγει μια έρευνα. Σαν αποτέλεσμα, η Nike δεν μοιράστηκε λεπτομέρειες με τις αρχές από σεβασμό προς την ιδιωτική ζωή της υπαλλήλου. Η Nike ξεκίνησε έρευνα το 2019 όταν η υπάλληλος εξέφρασε το ενδιαφέρον να διερευνηθεί το περιστατικό. Η έρευνα, ωστόσο, δεν κατέληξε σε κάποιο οριστικό συμπέρασμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider